ΤΟΠΙΚΑ

Με τους αγροκτηνοτρόφους της Ρήνειας ο Δήμαρχος

Με τους αγροκτηνοτρόφους της Ρήνειας ο Δήμαρχος
Συζήτηση για όλα τα ανοιχτά θέματα και τα προβλήματα των Αγροκτηνοτρόφων της Ρήνειας είχε ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συναντήθηκε  με τους αγροκτηνοτρόφους της Ρήνειας και τα όργανα του επίσημου φορέα τους, τον Συνεταιρισμό Γεωργοκτηνοτρόφων Ρήνειας, και συζήτησαν ανοιχτά για όσα θέματα τους απασχολούν. Κυρίαρχη ήταν η συζήτηση γύρω από τις θεσμικές και διοικητικές εξελίξεις που επηρεάζουν την πορεία των εκμισθώσεων των «παρτίδων» στη γειτονική Ρήνεια μετά το 2020, για τους δασικούς χάρτες, για το δημοτικό σφαγείο κ.α.

 

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά:

«Καινοτομούμε, δίνοντας πλήρη αρμοδιότητα στον Συνεταιρισμό για την εκμίσθωση των παρτίδων της νήσου Ρήνειας, εγγυούμενοι την αποκλειστική αγροτική χρήση. Πρόσκειται για μια πρωτοποριακή ομόφωνη απόφαση μιας και ο Δήμος Μυκόνου μειώνει στο ελάχιστο την παρουσία του, οι αγροκτηνοτρόφοι μας θα ορίζουν μόνοι τους πλέον τα θέματα που τους απασχολούν. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα.

Οφείλουμε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες κάθε φορέα, μιας και σε αυτές μόνο πιστεύουμε. Οφείλουμε σεβασμό στην παράδοσή μας γιατί είναι συστατικό στοιχείο της συλλογικής μας ταυτότητας και εντοπιότητας, που προασπιζόμαστε και αναδεικνύουμε δυναμικά.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.