ΤΟΠΙΚΑ

Με τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ασφάλεια της Μυκόνου

Με τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ασφάλεια της Μυκόνου
Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
                                                                          ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δήμαρχος Μυκόνου: Προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη-  Παρέχουμε επίδομα στέγασης και σίτισης, μπορούμε να φιλοξενήσουμε 150  αστυνομικούς.

Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας: Αποστολή ειδικών κλιμακίων, Εφαρμογή ειδικού σχεδίου για τη Μύκονο, μόνιμος συντονισμός Ελληνικής αστυνομίας-Δήμου.

Νέα συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μυκόνου στην Αθήνα.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος τον Οκτώβριο του 2018 με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίληκαι τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αποσπώντας δεσμεύσεις και των δύο για λύσεις στα ζητήματα αστυνόμευσης που τους είχε θέσει.

Ο Δήμαρχος αφού τόνισε και πάλι ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα το θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας επέμεινε στην ανάγκη ειδικού και οργανωμένου σχεδίου δράσης της αστυνομίας με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας κάθε μορφής, καθώς και την αστυνόμευση στις παραλίες, στο παράνομο μεταφορικό έργο, στην οδική ασφάλεια και στις παραβιάσεις  καθώς και στην ανάπτυξη  εποχούμενων περιπολιών για τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους δημόσιους χώρους.

Επίσης ο κ. Κουκάς υπενθύμισε ότι ο Δήμος Μυκόνου για να διευκολύνει το έργο των αστυνομικών εξασφάλισε βοήθημα σίτισης και στέγασης για κάθε μήνα υπηρεσίας στο νησί, διασφαλίζει τη δυνατότητα στέγασης για μέχρι 150 αστυνομικούς και βεβαίωσε για τη μεταστέγαση του αστυνομικού τμήματος σε κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Παλιό Λιμάνι, ζητώντας μάλιστα τεχνικό κλιμάκιο της υπηρεσίας για να πραγματοποιηθούν οι όποιες αλλαγές και διευθετήσεις για τις ανάγκες των τμημάτων της υπηρεσίας.

Ο Αρχηγός αρχικά σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της έγκαιρης επικοινωνίας Αστυνομίας και Δήμου εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, τόνισε μάλιστα πως το φετινό σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για να έχει αποτέλεσμα θα ξεκινήσει νωρίς (Μάιο) και θα στηρίζεται στη συνεχή και αμοιβαία βοήθεια και συνεργασία των δύο φορέων, Αστυνομίας και Δήμου Μυκόνου.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.» της Αστυνομίας, που ήδη εφαρμόζεται οργανωμένα και το οποίο θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το ειδικό σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει εποχούμενες περιπολίες και συνεχή εμφανή παρουσία αστυνομικών, όλο το 24ωρο, με έμφαση στις περιοχές με αυξημένα προβλήματα, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο δρόμο, την αναβάθμιση της ανταπόκρισης των αστυνομικών υπηρεσιών στις ανάγκες και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Σημείωσε πως η αποστολή των δυνάμεων θα γίνεται διαδοχικά και τμηματικά, ώστε τα πρώτα κλιμάκια να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους επόμενους, κατορθώνοντας έτσι οι νέοι αστυνομικοί κλιμακίων, να έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας που θα αντιμετωπίσουν, από την πρώτη ημέρα που θα καταφθάσουν στη Μύκονο.

Βεβαίωσε πως θα πραγματοποιηθεί έγκαιρη συνάντηση και θα επακολουθήσει μόνιμος συντονισμός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, του Διοικητή της Αστυνομίας Μυκόνου. Στο σχήμα αυτό θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Μυκόνου, ώστε να επιλύονται άμεσα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή του.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Για εμάς το ζήτημα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών αποτελεί βασική προτεραιότητα και γι’ αυτό είμαστε ο πρώτος Δήμος που έχουμε στην πράξη δώσει πολλαπλά κίνητρα για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις εκτιμώ ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού τη νέα τουριστική περίοδο.

Θα είμαστε σε εγρήγορση και διαρκή συνεργασία για να διασφαλίσουμε από την Πολιτεία αυτά που αξίζει η Μύκονος, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. »

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.