ΤΟΠΙΚΑ

Με τις ενέργειες του δημάρχου Κουκά στην Ελλάδα το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Με τις ενέργειες του δημάρχου Κουκά στην Ελλάδα το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Η ΚΕΔΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου

Η ΚΕΔΕ φιλοξενεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου, τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πράγμα που πιστώνεται στον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο, αντιπροέδρου του Κογκρέσου και μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Γεγονός που αναδεικνύει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αποδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η ΚΕΔΕ στο διεθνές στερέωμα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό για όλους εμάς τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης να αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η φιλοξενία στη ΚΕΔΕ για πρώτη φορά της συνεδρίασης του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, δείχνει την πρόθεση μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς με τους εταίρους μας, με σκοπό την διαρκή ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ, και ώρα 9.00 -17.30, μετά από πρόσκληση της ΚΕΔΕ και του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο, αντιπροέδρου του Κογκρέσου, μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα υιοθετηθεί Διακήρυξη στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου Κορυφής κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ρέυκιαβικ, 16-17.5.2023), στην οποία συμπεριελήφθη αναφορά για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην ενίσχυση και προστασία των δημοκρατικών αξιών και αρχών.
Επίσης το Προεδρείο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της Συνόδου του Ρέυκιαβικ, θα ορίσει εισηγητές έκθεσης για την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων του Κογκρέσου της περιόδου 2021-2026.

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται τέλος συνάντηση – συζήτηση με Έλληνες δημάρχους για θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Αυτοδιοίκηση.

Το Κογκρέσο 

Το Κογκρέσο συνεδριάζει στο Στρασβούργο όπου επίσης καλωσορίζει αποστολές πιστοποιημένων Ευρωπαϊκών Οργανισμών και κάποια μη μέλη κράτη ως επίσημους καλεσμένους ή παρατηρητές.  Η ολομέλεια γίνεται στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

Η Μόνιμη Επιτροπή (Standing Committee) που αποτελείται από όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες συνεδριάζει κάθε φθινόπωρο (Νοέμβριο) και άνοιξη (Μάρτιο) ανάμεσα στις ολομέλειες και δρα στο όνομα του Κογκρέσου κατά τις περιόδους ανάμεσα στις ολομέλειες.

Το Προεδρείο  Κογκρέσου αποτελείται από τον Πρόεδρο του Κογκρέσου, τους Προέδρους των 2 Επιμελητηρίων και τους 7 Αντιπροέδρους των 2 Επιμελητηρίων. Επικεφαλής είναι ο Πρόεδρος του Κογκρέσου.

Το Προεδρείο του Κογκρέσου φροντίζει για την ροή των εργασιών του Κογκρέσου ανάμεσα στην Μόνιμη Επιτροπή (Standing Committee) και στην Ολομέλεια του Κογκρέσου κι εκτελεί τις εργασίες που ορίζονται από την Μόνιμη Επιτροπή.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.