ΤΟΠΙΚΑ

Με την «διπλή» ψήφο του Σταύρου Γρύμπλα πέρασε η στρατηγική επένδυση στον Καλαφάτη

Με την «διπλή» ψήφο του Σταύρου Γρύμπλα πέρασε η στρατηγική επένδυση στον Καλαφάτη
Πριν συμπληρώσει εξάμηνο η νέα δημοτική αρχή βάζει την υπογραφή της σε μια τεράστια ξενοδοχειακή επένδυση στο νησί

Με την «διπλή» ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σταύρου Γρύμπλα και με ένα 8-8 καθώς βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι που είπαν όχι στην διάλυση του φυσικού περιβάλλοντος και στην μπετοποίηση της Μυκόνου, η απόφαση για την στρατηγική επένδυση στον Καλαφάτη είναι στην τελική της ευθεία.

Πρώτη φορά στην ιστορία το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά σε μια τέτοια μορφής επένδυση.

 

 

Τι και αν έταξαν πριν τις εκλογές ότι θα είναι υπέρμαχοι της προσπάθειας για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μπετό με το καλημέρα η νέα δημοτική αρχή δείχνει τις προθέσεις της και ψήφισε θετικά.

Ένα τεράστιο θέμα που προκύπτει πλέον και αφορά ζωτικής σημασίας ζήτημα είναι πως θα υδροδοτείται και θα αποχετευεται η στρατηγική επένδυση.

Την στιγμή τώρα που οποιασδήποτε Μυκονιάτης δεν μπορεί να χτίσει στην πρώτη επένδυση που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο λένε ναι.

Η στρατηγική επένδυση θα γίνει σε ακίνητο της Ιερας Μονής Παναγίας Τουρλιανής το οποίο έχει μισθωθεί για 99 χρόνια στον επενδυτή.

Η κατασκευή ογκωδών τουριστικών καταλυμάτων διακυβεύουν την φέρουσα ικανότητα όλης της Μυκόνου και επιφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και σε βάθος χρόνου ολέθριες συνέπειες για το θαλάσσιο, φυσικό και ανθρωπογενές της περιβάλλον, την οικιστική και αρχιτεκτονική παράδοση και φυσικά υφαρπάζει πόρους από τους κατοίκους της. Ειναι πρόδηλο ότι εκτός της κερδοφορίας από πλευράς των επενδυτών τίποτε άλλο δεν ισοσκελίζει τις επιπτώσεις των ΕΣΧΑΣΕ.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε υπέρμαχος αυτών και τάχθηκε υπερ της συγκεκριμένης επένδυσης στον Καλαφάτη με οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ της 23/2/24.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια.

https://www.ered.gr/real-estate-news/ti-perilambanei-h-megalh-ependysh-ths-white-mulberry-sthn-mykono

Δειτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες  από την μελέτη που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.