ΤΟΠΙΚΑ

Με τιμή και υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με τιμή και υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η μαθητική παρέλαση με πάθος και εθνική συνείδηση

Από νωρίς οι πολίτες του νησιού συγκεντρώθηκαν στο Γυαλό για τον εορτασμό της επετείου του 1821 και δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα τόσο στον πλακόστρωτο δρόμο όσο και στα παρακείμενα μαγαζιά που ήταν γεμάτα. Ο Δήμος είχε μεριμνήσει ώστε να μπουν σχοινιά ώστε να δημιουργηθεί ομοιόμορφα ο χορός της παρέλασης.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του νησιού δήμαρχος-δημοτικοί σύμβουλοι-υποψήφιοι , της στρατιωτικής,του λιμενικού και της πυροσβεστικής, του αντιπεριφερειάρχη οι μαθητές παρήλασαν με καμάρι και περηφάνεια.

Τα νιάτα βροντοφώναξαν ότι είναι εδώ όπως θα δείτε και στο βίντεο.

  

Οι Μυκονιάτες μαθητές παρήλασαν με καμάρι μπροστά σε γονείς φίλους και συγγενείς και για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Μυκόνου έδωσαν το μήνυμα με αφορμή και την ημέρα.

Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς όπως η παράδοση το καλεί με την παρουσία του δημάρχου στο μπαλκόνι του δημαρχείου.

Ευκαιρία για πολιτικές συζητήσεις καθώς ο καιρός το απαιτεί.Έδιναν και έπαιρναν οι βόλτες των υποψηφίων με τους συνδυασμούς και οι χειραψίες όλων με όλους είχαν την τιμητική τους.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος και όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο δήμαρχος κέρδισε τις εντυπώσεις με την στάση και την παρουσία του και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του κόσμου στο πρόσωπο του.

Στη φετινή παρέλαση βρέθηκε και ρεπόρτερ από το μακρινό Μακάο η Λιου Χουάνγκ που κατέγραψε με την κάμερα της την παρέλαση και έμεινε εντυπωσιασμένη από τους χορούς και τις μουσικές.

Μελανό σημείο όταν κάποιοι υποψήφιοι θέλησαν να πάρουν θέση στην εξέδρα με συνέπεια να μείνουν από κάτω πραγματικά επίσημοι και να προκληθεί σχετική δυσαρέσκεια από την άκομψη αυτή ενέργεια.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.