ΤΟΠΙΚΑ

Με πίστη και κατάνυξη πλήθος κόσμου γιόρτασε τον πολιούχο του νησιού Άγιο Αρτέμιο.

Με πίστη και κατάνυξη πλήθος κόσμου γιόρτασε τον πολιούχο του νησιού Άγιο Αρτέμιο.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου, στην καρδιά της Χώρας, η Μύκονος με την δοξολογία που τελέστηκε από τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγο γιόρτασε τον πολιούχο της.

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας πλήθος πιστών συμμετείχε στην λιτάνευση της Aγίας Εικόνας και του Iερού Λειψάνου.

Η Μύκονος αντλεί δύναμη από την παράδοσή της και τις διαχρονικές αρχές και αξίες της.

Η ανακήρυξη του Αγίου ως Πολιούχου του νησιού πραγματοποιήθηκε από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει στις αρχές του 2013 ως Αντιπρόεδρος τότε του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου ο δημαρχος Κωνσταντίνος Κουκας με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Μητροπολίτη Σύρου & Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.