ΤΟΠΙΚΑ

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο

Οι Έλληνες τιμούν και γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου Παναγίας και το φετινό Δεκαπενταύγουστο, με το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων να βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στις Κυκλάδες.

Στην Τήνο εορτάστηκε με λαμπρότητα και τήρηση των μέτρων προστασίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο εορτασμός της μεγαλοπρεπούς Παναγίας Μεγαλόχαρης.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Ακολούθως, έγινε η ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ Έλλη από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που φέτος ήταν η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και την στρατιωτική ηγεσία, σε συνδυασμό με τιμητικούς κανονιοβολισμούς. Επίσης, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος και Φίλιππος Φόρτωμας, ο αντιπεριφερειάρχης, Μάρκος Δαδάος, ο δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

“Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η Παναγία, η Μητέρα μας, να θεραπεύσει γρήγορα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένοι από τον κορωνοϊό”. Eυχόμαστε γρήγορα να φύγει μακριά από την ζωή μας και την πατρίδα μας αυτός ο κίνδυνος, και να βρούμε όλοι την ζωή μας όπως ήταν”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Χθες τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ Έλληαπό το δήμαρχο Τήνου, τον αντιπεριφερειάρχη, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και τον αρχηγό ΓΕΝ.

Σημειώνεται ότι και φέτος τηρήθηκαν μέτρα αποφυγής περαιτέρω συγχρωτισμού, μέσα στα οποία περιλαμβάνονταν και η απαγόρευση της λιτάνευσης της εικόνας στους δρόμους της Τήνου.

Σε γενικές γραμμές η τήρηση των μέτρων κατά τον διήμερο εορτασμό της Παναγίας Μεγαλόχαρης ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρότι η προσέλευση ήταν αισθητά αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη γιορτή του 2020.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Τήνου μεταδόθηκαν απευθείας από την ΕΡΤ.

πηγη Cyclades24.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤOΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤOΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.