ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων τελέσθηκε σήμερα η Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς με την παρουσία του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, των εκπροσώπων του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας και πλήθους πιστών. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός και διανεμήθηκε σε φιαλίδια στους πιστούς.


Προπορευομένου του Τιμίου Σταυρού, λαβάρων, σημαιών, των Ιερέων και των πιστών η Ιερά πομπή έφτασε στην περιοχή “Τρία Πηγάδια” που κατά το έθος τελέστηκε ο Αγιασμός. Αμέσως μετά ο Ιερός κλήρος, οι άρχοντες της νήσου και οι πιστοί, κατευθύνθηκαν στο γιαλό, όπου στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της “Καδένας” του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, έγινε η ρίψη του Τ. Σταυρού στην θάλασσα.

Πολλοί νέοι βούτηξαν στα ηλιόλουστα νερά για την ευλογία και ο Βασίλης Θεοχάρης, εντεταλμένος Αθλητισμού και υιός του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου μας, τον ανέσυρε. Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και φωτισμένα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.