ΤΟΠΙΚΑ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον Μύλο του Μπόνη

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον Μύλο του Μπόνη

Η πρώτη φάση των εργασιών στο μύλο του Μπονη έχει ολοκληρωθεί . Καθαρίστηκαν και μεταφέρθηκαν τα αντικείμενα που βρίσκονταν εσωτερικά του μύλου και τα οποία θα επανατοποθετηθούν εκεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών .

Τοποθετήθηκαν σκαλωσιες και ακολούθησε η αποξήλωση των παλαιών σοβάδων και η κατασκευή νέων ,με υλικά απόλυτα συμβατά με τα αρχικά και την λιθοδομή του κτηρίου.
Για τη δεύτερη φάση των εργασιών απαραίτητο υλικά είναι τα βουρλα τα οποία όμως αναπτύσσονται στο επιθυμητό μήκος και μαζεύονται τέτοια εποχή και όχι νωρίτερα .

Για το λόγο αυτό υπήρξε και διακοπή των εργασιών .
Η τοποθέτηση των βούρλων στην καλαθωτη του μύλου ,σύμφωνα με την παλαιά τεχνική και χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις (μόνωση με αλλά υλικά ) για να μην υπάρξει αλλοίωση της παραδοσιακής μορφής της θα ξεκινησει άμεσα.

Μόλις ολοκληρωθεί η καλαθωτη θα συνεχιστούν οι εργασιες στο εσωτερικό του κτισματος & στη φτερωτή του .
Μέχρι σήμερα για τις εργασιες που έχουν ολοκληρωθεί εχει διατεθεί το ποσο των 10000 ευρώ.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους χορηγους μας γιατι μας έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο έργο με στόχο ο Μυλος μας να ξαναγίνει λειτουργικός και επισκέψιμος .

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.