ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Ράμπια «Οι μνήμες του φωτός» φωτογραφία.

Μαρία Ράμπια «Οι μνήμες του φωτός» φωτογραφία.
Η Μυκονιάτισσα Μαρία Ράμπια ασχολείται με την φωτογραφία από το 2013 και κυρίως με την φωτογραφία τέχνης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΡΙΑ ΙΓΓΛΕΣΗ 1-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Μαρία Ράμπια, “Οι μνήμες του φωτός”, φωτογραφία.
Αίθουσα Ματογιάννι.
Η Μυκονιάτισσα Μαρία Ράμπια ασχολείται με την φωτογραφία από το 2013 και κυρίως με την φωτογραφία τέχνης και την ασπρόμαυρη φωτογραφία για την οποία διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο το 2017 σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας.

Ελεονώρα Μεγεντισίδη, “Το πνεύμα υπερισχύει της ύλης”, μικτή τεχνική. Αίθουσα Καλογερά.
Η έκθεση αφορά σε μια σειρά από σύγχρονα έργα όπου χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο το πενάκι σαν κύριο υλικό και μεταφέρεται σαν θέμα σε καμβά με την χρήση μεικτής τεχνικής ακρυλικό και λάδι.Ονομάζεται MIND OVER MATTER ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ και επικεντρώνεται στην πτυχή της σκέψης και πώς ολοκληρώνεται μια εικόνα προσώπου σε συνδυασμό με την ψυχοσύνθεση του. Η ύλη αφορά την εξωτερική εμφάνιση και η λεπτομέρειες την ψυχοσύνθεση .

Εύα Γρυπάρη, “Θραύσματα Σκέψης”, ακρυλικά σε καμβά.
Αίθουσα Σ.Συριώτη οδό Μελετοπούλου.
Η Εύα Γρυπάρη γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Μύκονο. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Όλα τα έργα της έκθεσης εμπνέονται από διάφορες σκέψεις που έχει κατά καιρούς και αφορούν τον εαυτό της και την προσωπικότητά της. Σκέψεις βαθιές, δυνατές, σπασμωδικές, για τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.