ΤΟΠΙΚΑ

Μαλδίβες-Ντουμπάϊ η και κάπου αλλού…

Μαλδίβες-Ντουμπάϊ η και κάπου αλλού…
Πως το ταξίδι του δημάρχου Κουκά στο Ντουμπάϊ ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα στο νησί για την απουσία του

Η Μύκονος τον χειμώνα είναι μια μικρή κοινωνία που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Γνωρίζονται και από την καλή και από την ανάποδη!!!

Στην μικρή αυτή κοινωνία κάθε φορά δημιουργούνται έριδες, παρασκήνια, πάθη, ίντριγκες και πολλών λογιών γεγονότα που αλλά έρχονται στην επιφάνεια και άλλα  μένουν κρυφά ως επτασφράγιστα μυστικά.

Με αφορμή το ταξίδι του δημάρχου Κωνσταντίνου  Κουκά στο Ντουμπάϊ για την έκθεση Expo Dubai 2020, εκεί που δεσπόζει σήμερα φωτογραφία του δημάρχου με έναν Εμίρη  και  με την Μαριάνα Λάτση στα πανελλαδικά ΜΜΕ, στην μικρή και τοπική κοινωνία του νησιού ξέσπασε θύελλα απο την αντιπολίτευση του Δήμου, τόσο  για τις μέρες που έλλειψε ο δήμαρχος από το νησί, αλλά και τους προορισμούς που επισκέφτηκε με την παρέα του που τον συνόδευε.

Κυρίως η συζήτηση έγινε γιατί τα ποσταρίσματα  του δημάρχου στα σοσιαλ , σύμφωνα με όσους τον κατηγόρησαν, τον έδειχναν στην Μύκονο και την Αθήνα σε συναντήσεις , ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο νησί τον «κατηγορούν» ότι βρίσκονταν στις Μαλδίβες για μπάνια πριν πάει στο Ντουμπάϊ για την έκθεση Expo Dubai2020.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα σε αυτή την φάση δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Είναι πασιφανές όμως ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ταξιδεύει ιδιωτικά  όπου θέλει και με όποια παρέα θέλει.

Να βρίσκετε σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, όποια  στιγμή το επιθυμεί και με όποιον θέλει πάνω από όλα με προσωπικά έξοδα του.

Ο Κουκάς στήριξε και στηρίζει την πολιτική του καριέρα και ανέλιξη στην χρήση της επικοινωνίας και κυρίως στα σοσιαλ μίντια.

Ξέρει να χειρίζεται καλά την δημόσια εικόνα του,με την βοήθεια μερικές φορές  ειδικών της επικοινωνίας, μπορεί και κλέβει την παράσταση.

Ακόμα και αν μερικές φορές μπορεί να κάνει και λάθη στην βάρδια!

Το έχει το παιχνίδι καλά και «χρησιμοποιεί» τα μέσα ανάλογα την περίσταση.

Ακόμη και οι άσπονδοι εχθροί του και πολιτικοί του αντίπαλοι το παραδέχονται ότι η ομάδα που δημιούργησε ήταν ακαταμάχητη σε αυτό το επίπεδο.

Έτσι κατάφερε να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα στις προηγούμενες εκλογές και να τις κερδίσει.

Δείχνει ανίκητος σε αυτό το γήπεδο, έχει εφεδρείες που τις «χρησιμοποεί» όταν ο ίδιος νομίζει ότι τον βοηθούν και κατορθώνει να διαμορφώνει την εικόνα του, την ίδια ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο νησί βρίσκονται πολύ πίσω και είναι αδύνατον σε αυτές τις συνθήκες  να τον αντιμετωπίσουν, καθώς παλεύουν με σφεντόνες και ο Κουκάς με τα μπαζούκας.

Έτσι καταφεύγουν σε καφενειακής φύσεως αναλύσεις και καταγγελίες.

Στην φωτογραφία της στιγμής πάντως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του δημάρχου.

Θα κριθεί όμως η έκβαση των γεγονότων στην πολιτική σκακιέρα μόνο εκεί στην συνέχεια;

Ερώτημα για δυνατούς λύτες…


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.