ΤΟΠΙΚΑ

Luxury Travel Magazine: Η Μύκονος το πιο πολυτελές νησί για διακοπές

Luxury Travel Magazine: Η Μύκονος το πιο πολυτελές νησί για διακοπές

Τα πιο πολυτελή Ελληνικά νησιά τα οποία «είναι ιδανικά για τις επόμενες διακοπές σας» αναδεικνύει σε άρθρο του το ταξιδιωτικό περιοδικό Luxury Travel Magazine.

Οι επιλογές των συντακτών του βασίστηκαν σε παραμέτρους των νησιών όπως τα εντυπωσιακά τοπία και οι ελκυστικές παραλίες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, χάρη στις παραλίες, την κουζίνα και τους κατοίκους της, η Ελλάδα προσφέρει τις ιδανικές ολοκληρωμένες διακοπές, οπότε το ταξίδι σε αυτήν θα είναι αξέχαστο.

Τα νησιά που αναδεικνύει είναι…

-Τα Επτάνησα | Τα Επτάνησα είναι καταπράσινα και κατάφυτα και διαθέτουν ξεχωριστές αυτόχθονες τέχνες, διασκέδαση, γαστρονομία και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Τα νησιά αυτά προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, παρόλο που η Κέρκυρα είναι το νησί του Ιονίου που κατεξοχήν φημίζεται ως ταξιδιωτικός προορισμός. Το περιοδικό προτείνει κράτηση σε πολυτελή παραθαλάσσια θέρετρα, όπως το Pelecas Country Club, το Banyan Tree ή το Grecotel Corfu Imperial, για μια πολυτελή εμπειρία.

Για την Κεφαλονιά τονίζεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε αν σας αρέσουν τα οινοποιεία. Υπάρχουν δύο κύρια μονοπάτια κρασιού, όπου προσφέρονται οι περισσότερες εκδρομές. Η μεγαλύτερη διαδρομή ξεκινά από το Αργοστόλι και συνεχίζει στον Άγιο Γεράσιμο πριν καταλήξει στο κέντρο των αμπελώνων της Ρομπόλας.

-Μύκονος | Βρίσκεται στις Κυκλάδες και είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ελληνικά νησιά! Το νησί της Μυκόνου είναι ευρέως γνωστό για την έντονη διασκέδαση, με πάρτι δίπλα στη θάλασσα και ζωντανή διασκέδαση. Η Μύκονος είναι ένα διάσημο μέρος διακοπών για νέους, αλλά είναι εξίσου ζωντανή εκτός αιχμής. Με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, την απολαυστική ελληνική κουζίνα και τη γοητευτική ελληνική αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής, ενθαρρύνει κάθε τουρίστα να την επισκεφθεί.

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου είναι από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του νησιού και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ψωμιού ακόμη και σήμερα. Πρωτεύουσα και λιμάνι της ελληνικής επικράτειας είναι η Χώρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε πολυάριθμα καταστήματα και εστιατόρια.

-Κρήτη | Το πολυπληθέστερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, είναι επίσης το νοτιότερο στην Ελλάδα, περίπου στα μισά της απόστασης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. Έχει ξεχωριστό πολιτισμό, γεωγραφία και φαγητό. Ανακαλύψτε τις παγκοσμίου φήμης παραλίες της Κρήτης σε παστέλ χρώματα, όπως το Ελαφονήσι και η Ελούντα, που φημίζονται για τα πολυτελή παραθαλάσσια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κάντε μια πεζοπορία πέντε έως επτά ωρών ανάμεσα σε ρυάκια και βράχους στο φαράγγι της Σαμαριάς ή περάστε μέσα από αγριολούλουδα κατά μήκος διαδρομών σε κοινότητες ορεινών περιοχών. Αν είστε οινόφιλοι με πάθος να δοκιμάσετε κρητικά κρασιά, απευθυνθείτε στο Περίπτερο των ερειπίων της Κνωσού, που στέγαζε τη Μινωική αυτοκρατορία (και το τρομακτικό τέρας του Μινώταυρου).

-Νάξος | Η Νάξος είναι γνωστή για τη σύνδεσή της με την ελληνική μυθολογία. Ένα ταξίδι στη Νάξο είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει τη δημιουργική σας πλευρά. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και κόμβος του κυκλαδίτικου πολιτισμού. Η Νάξος είναι προσβάσιμη με πλοίο από τα νησιά της Σαντορίνης, της Πάρου και της Μυκόνου και είναι ιδανικό μέρος διακοπών για ήρεμες διακοπές γιατί δέχεται λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με άλλα ελληνικά νησιά. Ο επισκέπτης της απολαμβάνει τις παραλίες, τον αυθεντικό ελληνικό πολιτισμό και τα εκπληκτικά της τοπία. Διαθέτει επίσης πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως το γνωστό Ναό του Απόλλωνα με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και τη Μαρμάρινη Πόρτα της Πορτάρας.

-Σαντορίνη | Η Σαντορίνη είναι αγαπημένο μέρος διακοπών για το διεθνές τζετ σετ και αποπνέει πολυτέλεια και λάμψη. Είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές λόγω των τιρκουάζ τρούλων της, που ιστορικά συμβολίζουν τα ελληνικά νησιά στα καρτ ποστάλ. Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα κτίριά της και τα χωριά της Οίας και των Φηρών. Ιστορικά θεωρείται ως το πιο γραφικό ελληνικό νησί και το σχήμα ημισελήνου της οφείλεται στο ηφαιστειακό της υπόστρωμα. Η Σαντορίνη φημίζεται για μερικά από τα πιο απίστευτα ηλιοβασιλέματα στη Γη.

-Σύμη | Το λιμάνι της Σύμης ξεχωρίζει ως ένα πανέμορφο θέαμα. Το νησί είναι ιδανικός προορισμός για τουρίστες, καθώς είναι γεμάτο με μπαρ και γιοτ. Μπορείτε να περιηγηθείτε δια θαλάσσης σε πολλές μικρές παραλίες, οι περισσότερες από αυτές είναι ερημικές. Επίσης, το φαγητό της Σύμης είναι εξαιρετικό. Από όλα τα ελληνικά νησιά που αναφέρονται στη λίστα, αυτό είναι είναι αναμφίβολα από τα πιο ρομαντικά.

-Κάρπαθος | Η Κάρπαθος, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, υπερηφανεύεται για τις όμορφες ακτές και τους όρμους της. Οι μικρές της πόλεις είναι υπέροχες, και για όσους αναζητούν ήσυχα καταφύγια, ένα λιτό κατάλυμα κατά μήκος ενός παραθαλάσσιου χωριού είναι ιδανικό. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στις παραλίες και να φάτε σε ένα λιτό εστιατόριο που γευματίζουν μόνο οι ντόπιοι απολαμβάνοντας την αυθεντική ελληνική κουζίνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.