ΤΟΠΙΚΑ

Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου: Κατεπείγουσα ανακοίνωση για νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών

Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου: Κατεπείγουσα ανακοίνωση για νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών
Επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Μυκόνου σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τις συνεχείς απόπειρες εξαπάτησης πολιτών

Η κατεπείγουσα επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου απευθύνεται προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Υπουργείο Οικονομικών, την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυκόνου, τη ΔΟΥ Μυκόνου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχει δεχτεί, ενημερώνει κατεπειγόντως όλες τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και τους πολίτες της Μυκόνου για τα εξής : Άγνωστοι προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία πολιτών στο νησί της Μυκόνου, υποδυόμενοι, τον λογιστή ή την λογίστρια τους, τηλεφωνικώς και προσπαθούν να υποκλέψουν, κωδικούς εισόδου στο TAXISNET, ή του τραπεζικού τους λογαριασμού, το iban του τραπεζικού λογαριασμού, το ΑΦΜ, τους κλπ.

Με διάφορες αιτιολογίες, όπως πχ ότι θα τους επιστραφούν χρήματα από την εφορία, θα υποβάλλουν για αυτούς την αίτηση για διάφορες επιδοτήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΑΑΔΕ, π.χ. fuelpass κλπ. Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας ή πολίτες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με την χρήση του διαδικτύου κλπ.

Επίσης έχουμε επίσημες πληροφορίες, μέσω των θεσμικών μας οργάνων, ότι δημιουργούνται «πιστά αντίγραφα» «κλώνοι» των ηλεκτρονικών εφαρμογών των τραπεζών, πανομοιότυπα με τα πραγματικά, με συνέπεια ο χρήστης να θεωρεί ότι εισέρχεται σε ασφαλή τραπεζική διαδικτυακή εφαρμογή προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τραπεζικές συναλλαγές του, με αποτέλεσμα να τον ληστέψουν μέσω της πλαστής τραπεζικής εφαρμογής.

Δια του παρούσης προκειμένου να προστατεύσουμε του πολίτες της Μυκόνου, από οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, τους ενημερώνουμε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε ποιον διαβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως απευθυνόμαστε προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να επιβεβαιώνουν με ποιον συνομιλούν και ότι πρόκειται πραγματικά για τον λογιστή τους ή συνεργάτη του, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και επίσης ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, προκειμένου κατεπειγόντως να επιληφθούν επί του θέματος για την προστασία των πολιτών της Μυκόνου.

Με εκτίμηση,

Για τον Λογιστικό Σύλλογο Μυκόνου

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Μακρής Άγγελος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.