ΤΟΠΙΚΑ

Λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Μυκόνου

Λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Μυκόνου
Κοινωνική αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σε μια περίοδο όπου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι ήδη ορατές, ειδικά στο νησί μας που εξαρτάται άμεσα από την πορεία του τουρισμού, είναι ανάγκη να υπάρχουν άμεσα μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών και τοπικών μας επιχειρήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο και έπειτα και απο το σχετικό αίτημα που ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) απηύθυνε, εκ μέρους όλων μας, προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόβλεψη τέτοιας δυνατότητας εκδόθηκε η ΠΝΠ 68 όπου στο άρθρο 37 περιέχονται κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ και στην παράγραφο 8 του παραπάνω άρθρου προβλέπεται η διαδικασία απαλλαγής από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη  επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Χρέος όλων μας αποτελεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οποία αναμένεται να πληγεί σημαντικά. Ο Δήμος Μυκόνου με συναίσθηση ευθύνης και με βάση τις τοπικές ανάγκες επεξεργάζεται ήδη ένα πλαίσιο μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και την απαλλαγή όλων των υποχρεώσεων (δημοτικά τέλη, φόροι κτλ) των επιχειρήσεων που πλήττονται προς το Δήμο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.