ΤΟΠΙΚΑ

Λιλύ Μυλωνά και Κόσμημα από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Λιλύ Μυλωνά και Κόσμημα από την ΚΔΕΠΠΑΜ
Ξεκινώντας από τη σχολή καλών τεχνών Αθήνας και το εργαστήρι του Δ. Μυταρά, η Λίλυ Μυλωνά, έκανε τη μικρή της διαδρομή, διαπιστώνοντας ότι η τέχνη πρέπει και μπορεί να είναι προσιτή από όλους.Χωρίς ελιτίστικη διάθεση, τα έργα της εντάσσονται σε αισθητικές ενότητες, ανάλογα με τη θεματολογία. Πίνακες μικτής τεχνικής και κολάζ με βάση το ξύλο και προσθήκες στοιχείων από μέταλλο, στόκο, κεραμικό, γυαλί και σκόνες αγιογραφίας. Ο δεσμός που τα ενώνει, η αγάπη για το ελληνικό τοπίο και το παραμύθι που όλοι κρύβουμε μέσα μας
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Μαρία Δακτυλίδη – Ρήγα και Ηλιάνα Λαζαρίδου, ” Terra cotta – Antiqua Mare “, κεραμική
Αρχής γενομένης η Μαρία Δακτυλίδη – Ρήγα και Ηλιάνα Λαζαρίδου συναντήθηκαν σε ένα εργαστήριο κεραμικής πριν πολλά χρόνια, έχοντας κάθε μία διαγράψει την πορεία γνώσης και αναζήτησης σε πολλούς καλλιτεχικούς τομείς (Ζωγραφική, Εικαστικό κόσμημα, Γλυπτική, Κεραμική). Η αγάπη για την κεραμική, για αυτήν την εύπλαστη και συνάμα εύθραστη μάζα είναι εθιστική. Η δίψα για μάθηση μεγάλη…..κι έτσι παρακολουθούν μαθήματα σεμινάρια, παρουσιάσεις και τεχνικές, μαζί ή μεμονωμένα σε πολλούς αξιόλογους κεραμίστες, γλύπτες, ζωγράφους. Έτσι στην πορεία τους εκφράζονται με συνεχή πειραματισμό και πολλές τεχνικές σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 1.240 βαθμούς κελσίου. Όλη αυτή η γνώση τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε πολλές ομαδικές ή προσωπικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.
Έτσι γεννήθηκε η “Terra cotta – Antiqua Mare” – “Ψημμένη γη στην Αρχαία Θάλασσα”
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΡΙΩΤΗ
Ευγενία Μπόνη, “Πολιτιστική έκφραση στο κόσμημα”, κόσμημα
Η Μυκονιάτισσα σχεδιάστρια κοσμημάτων Ευγενία Μπόνη εκθέτει τις δημιουργίες της στην αίθουσα Συριώτη το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ “ΜΑΡΙΑ ΙΓΓΛΕΣΗ”
21-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.