ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερες διακοπές το Πάσχα, θα επεκταθεί η σχολική χρονιά

Λιγότερες διακοπές το Πάσχα, θα επεκταθεί η σχολική χρονιά

Επέκταση του σχολικής χρονιάς αλλά και περιορισμών των διακοπών του Πάσχα μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν βλέπει πιθανό το σενάριο για επανάληψη του εξάμηνου ή ολόκληρης της χρονιάς.

Ως προς τα σχολεία ο Πρωθυπουργός είπε πως «μακάρι να μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε ανοικτά, αλλά οι λοιμωξιολόγοι είχαν αντίθετη άποψη καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν».

Στόχος να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλήνιες – Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους

«Σίγουρα έχω ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα και θα υπάρξουν προτάσεις προκειμένου να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Όμως ο στόχος μας παραμένει: Οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι. Και αυτό είναι το σωστό. Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη. Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο.

Τονίζω, όμως, ότι εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να σας έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως προς την φυσική παρουσία αλλά λειτουργούν με την τηλεκπαίδευση το οποίο είναι επίτευγμα της δημόσιας διοίκησης, αναφέροντας πως άλλες χώρες της ΕΕ δεν έχουν τηλεκπαιδεύση, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία.

Πριν λίγες ημέρες η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

Κεραμέως: Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Πριν λίγες ημέρες η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

«Μελετούμε στενά τις επιδράσεις της πανδημίας και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών και δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από την πανδημία» είχε απαντήσει η Υπουργός ερωτώμενη για το αν υπάρχουν σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί-απόγευμα ή άλλες ρυθμίσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η υπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ ιδιαίτερη εκπαιδευτική χρονιά. Στόχος μας καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας είναι αφενός η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και αφετέρου η όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Προχωρούμε με πολύ προσεκτικά βήματα μελετώντας σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούγοντας με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών. Κατά το διάστημα αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων η διδασκαλία προχωρά μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ παρακολουθείται πολύ στενά η κάλυψη της ύλης», είπε ακόμα.

«Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί για φέτος σημαντικός περιορισμός στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων», κατέληξε.

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.