ΤΟΠΙΚΑ

«Λάθος μέτρα για τη Μύκονο και λάθος προσανατολισμός στις κυβερνητικές αποφάσεις.»

«Λάθος μέτρα για τη Μύκονο και λάθος προσανατολισμός στις κυβερνητικές αποφάσεις.»
Ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου κατακεραυνώνει την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο

Δεν έπρεπε να είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» όπως έχει πει και ο Ιπποκράτης.

* Εξαρχής έπρεπε να ταξιδεύουν μόνο οι εμβολιασμένοι ώστε να μπορέσει να ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια ο τουρισμός.
* Ο Δήμος Μυκόνου πρωτοπόρησε και έκανε δωρεάν ράπιντ τεστ σε αεροδρόμιο και λιμάνια βοηθώντας το κυβερνητικό έργο ώστε να λειτουργήσουν με επιτυχία τα μέτρα.
* Παράλληλα είμαστε ο Δήμος με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων των μόνιμων κατοίκων ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις με ασφάλεια .
* Εδώ συγκεντρώνουμε όλα τα κρούσματα των μισών Κυκλάδων γιατί στη Μύκονο υπάρχει το Διεθνές Αεροδρόμιο από όπου οι επισκέπτες επιστρέφουν στις χώρες τους. Όποτε τα νούμερα είναι πλασματικά και δεν αποτελούν κρούσματα μονάχα της Μυκόνου αλλά εδώ καλούμαστε να τα διαχειριστούμε. Να κάνουν ραπιντ τεστ πριν φύγουν από το νησί που παραθέριζαν πριν έρθουν στη Μύκονο διερχόμενοι για να φύγουν.
* Να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου γιατί ακόμα και σήμερα οι έλεγχοι των δικαιολογητικών για να ταξιδέψει κανείς προς τη Μύκονο είναι πολύ ελαστικοί.
* Η κυβέρνηση άργησε να θεσμοθετήσει μέτρα εναντίων των παράνομων πάρτυ. Πράγμα που διεκδικούμε ένα χρόνο τώρα όλοι οι υγείες επιχειρηματίες και ο Δήμος Μυκόνου. Και σήμερα για 5 -10 αλεξιπτωτιστές με γνώμονα μόνο το παράνομο κέρδος δεν σέβονται κανένα μέτρο και την πληρώνει ένα ολόκληρο νησί.
* Πάρα πολλοί εργαζόμενοι στην εστίαση και στη διασκέδαση βρίσκονται θιγόμενοι είτε χωρίς εργασία είτε χωρίς επαρκές εισόδημα και με ένα μέλλον αβέβαιο μπροστά σε ένα οικονομικά δύσκολο χειμώνα μέχρι να έρθει η επόμενη σεζόν.
Και όλα αυτά χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση γιατί το νησί διαχρονικά βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση.

Οι πλειοψηφία των νοσούντων είναι ανεμβολίαστοι γεγονός το οποίο δεν θα έπρεπε να θέσει τη Μύκονοσε περιορισμούς μιας και το σύνολο του νησιού έχει εμβολιαστεί. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά είχε επισημάνει πως «η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων.»

Επίσης το ενισχυμένο αστυνομικό τμήμα φέτος μπορεί ευκολότερα να επιτηρήσει την τήρηση των μέτρων που οι σοβαροί επαγγελματίες της Μυκόνου φρόντιζαν ούτως ή άλλως να τηρούνται

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.