ΤΟΠΙΚΑ

«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον»

«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον»
Ο Δήμαρχος Μυκόνου μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για την εύρυθμη λειτουργία και την συντήρηση των μουσείων της Μυκόνου και της Δήλου

 Σε έναν ακόμα τομέα αυτόν του πολιτισμού ο Δήμος Μυκόνου κάνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να εξασφαλίσει τον τρόπο να βρεθούν πόροι ώστε να λειτουργούν  εύρυθμα και να συντηρούνται τα μουσεία της Μυκόνου και της Δήλου και να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

«Υιοθετώντας απόλυτα το ανωτέρω ρητό, από την αρχή της θητείας μας στοχεύουμε στη συνεχή ανάδειξη του τοπικού πολιτισμικού και πολιτιστικού μας πλούτου, στηρίζοντας με κάθε τρόπο έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.Τα μουσεία της Μυκόνου και της Δήλου οφείλουμε να τα προστατεύουμε, να τα συντηρούμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, καθώς πρεσβεύουν την ίδια μας την ιστορία.

Αποτελούν προορισμούς παγκόσμιου ενδιαφέροντος και εμείς οφείλουμε να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση, εξασφαλίζοντας τη λαμπρότητα που τους πρέπει και δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε άξιους και δραστήριους συνοδοιπόρους και συνεργάτες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.