ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπερή η νέα έκθεση της Caroline de Souza στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Λαμπερή η νέα έκθεση της Caroline de Souza στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε το βραδυ της Δευτέρας 1ης Αυγούστου η τελευταία ατομική έκθεση της Caroline de Souza με τίτλο «pssst cat!» που παρουσιάζει το project {Just/art}* μέχρι τις 10 Αυγούστου και φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Λάτρεις της τέχνης έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τα έργα τέχνης της εικαστικού απολαμβάνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί Juliet andRomeo.

Η εικαστικός από την Βραζιλία Caroline deSouza, επιστρέφει στην καλλιτεχνική της συχνότητα με τη νέα της δουλειά υπό τον σαρκαστικό τίτλο «pssst .. cat!». Πάντα με ποπ διάθεση, άλλοτε παραστατική και άλλοτε αφαιρετική, βουτά δροσερά στους λινούς καμβάδες της και δημιουργεί εικόνες και σκηνές με έντονο στοιχείο την γυναικεία φύση, την θηλυκή φιλαρέσκεια και την γοητεία της  σαγήνης που εύκολα μετατρέπεται σε ματαιοδοξία. Βασικό μοτίβο, για το λόγο αυτό, αποτελεί σε αρκετά από τα έργα της … η γάτα. Η γάτα ως φιγούρα καρτούν, ως σύμβολο εξουσίας, αλλά και εξισορρόπησης και υπομονής.

Η έκθεση αποτελείται από δέκα νέα έργα και επτά παλαιότερα της εικαστικού.

{Just/Art}* : Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.Αυτή είναι η όγδοη έκθεση που διοργανώνει.

Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.