ΤΟΠΙΚΑ

Κυρίαρχος του παιχνιδιού στη σκακιέρα των εκλογών

Κυρίαρχος του παιχνιδιού στη σκακιέρα των εκλογών
Ο δήμαρχος που κατάφερε να συμμαζέψει την ασυδοσία που επικρατούσε για χρόνια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο εκλογικό παιχνίδι
Οι μέρες πλησιάζουν για την τελική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου και τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν για την επόμενη μέρα.
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς έχει αέρα νικητή και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανεις αν κάνει μια βόλτα στα πέριξ της Μυκόνου.
Η εντυπωσιακή συγκέντρωση στον Πετεινάρο με τον παλμό και την παρουσία του κόσμου έστειλε ένα πρώτο μήνυμα για την στήριξη που δείχνουν στο πρόσωπο του δημάρχου οι συμπολίτες του.
Με στοχευμένα βήματα, μεθοδικός και απόλυτα συγκρατημένος, με ήθος και ανάστημα πολιτικού με γερές βάσεις  , χωρίς τυμπανοκρουσίες και κινήσεις εντυπωσιασμού και σκοπιμότητας, ο Κωνσταντίνος Κουκάς δείχνει να κερδίζει την μάχη στις καρδιές των Μυκονιατών που βλέπουν κάτι σαν εφιάλτη την επιστροφή στο παρελθόν με όλα όσα είχαν συμβεί.
Το εντυπωσιακό βιογραφικό του Κωνσταντίνου Κουκά αλλά και η φρεσκάδα του νεαρού της ηλικίας του δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το πως και με ποιον πρέπει να πάει το νησί την επόμενη τετραετία.
Γεννήθηκε το 1982 από γονείς Μυκονιάτες, τον Παναγιώτη Κουκά από την Άνω Μερά και την Αγγελική Κουσαθανά. Τελείωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μύκονο, και είμαι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών πτυχίων: της Νομικής, του Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το πρώτο μεταπτυχιακό μου το έλαβα από την Νομική Σχολή Αθηνών, στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τη θητεία του  την υπηρέτησε  στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επαγγελματικά είναι δικηγόρος παρ’εφέταις, με δικό μου γραφείο στη Μύκονο, μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου. Το 2010 ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση – με υποτροφία – στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, μία εμπειρία «σταθμό» στην επαγγελματική μου διαδρομή. Προηγουμένως, και για δύο συναπτά έτη, εργάστηκα σε θέση ευθύνης στο ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Από τα σχολικά μου ακόμα χρόνια, υπήρξα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος και ιδίως την τελευταία δεκαπενταετία, έχω ενεργά δραστηριοποιηθεί στα κοινά και στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Αναφέρει το βιογραφικό του:

 

«Οι συμφοιτητές μου με εξέλεγαν σταθερά Πρόεδρο και εκπρόσωπο των Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετείχα, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2010, οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με εξέλεξαν πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και έναν από τους νεότερους πανελλαδικά.

Τον Ιανουάριο του 2012, οι συνάδελφοι μου από όλα τα νησιά μου εμπιστεύθηκαν την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας όλη την μειοψηφία του Σώματος. Στην διάρκεια της θητείας μου, συμμετείχα σε διάφορες επιτροπές και για 2 έτη υπήρξα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ασχολούμενος ενεργά με την προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ», οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την εκλογή μου ως Δήμαρχο Μυκόνου, με ποσοστό 52,51% για την δημοτική περίοδο 2014-2019.

Στις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2014, εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κατά την συγκρότηση του σε σώμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. για την επόμενη πενταετία.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ομόφωνα, επιλέχθηκα μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ καθώς και έχω την τιμή να συμμετέχω ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.), όντας και ο μοναδικός αιρετός που προέρχεται από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτά τα δύο όργανα.

Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να ταξιδεύω και να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα στην Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η σύγχρονη πολιτική δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά ενώ έχω παρακολουθήσει μαθήματα Ρωσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Εργάζεται ως δικηγόρος επί 6 χρόνια και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. Τόσο η πρακτική του -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και οι συμβουλευτικές του υπηρεσίες επί 3 χρόνια  σε δύο υπουργεία (Εσωτερικών και  Δημόσιας Τάξης) του επέτρεψαν να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.