ΤΟΠΙΚΑ

Κύματα 10 έως 15 μέτρα στις Κυκλάδες το Σαββατοκύριακο

Κύματα 10 έως 15 μέτρα στις Κυκλάδες το Σαββατοκύριακο
Με την ταχύτητα των ανέμων που συνοδεύουν τον κυκλώνα να ξεπερνά ακόμα και τα 120 χιλιόμετρα

Ηδη, όλα τα προγνωστικά μοντέλα καιρού συμφωνούν για τη δυναμική και την ένταση του φαινομένου, η οποία χαρακτηρίζεται έως και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά μεεωρολογικά δεδομένα, καθώς αυτός ο κυκλώνας, δείχνει να διαφέρει αρκετά από προηγούμενους που εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο.

Η ιστοσελίδα Severe-Weather που -κυρίως- ασχολείται με την ανάλυση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καταγράφει όλα αυτά τα νέα δεδομένα από τα πρωινά «τρεξίματα» των μοντέλων και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να σημειωθούν καταστροφικές πλημμύρες στις Κυκλάδες, όχι τόσο από το ύψος της βροχής που θα πέσει τις επόμενες ώρες, όσο από τα γιγαντιαία κύματα που θα χτυπήσουν τα νησιά μας.
«Κύματα που μπορούν σε ύψος να φτάσουν τα 10 έως 15 μέτρα σε μερικές περιοχές, ικανά να προκαλέσουν συνθήκες απειλής για ανθρώπινες ζωές στις παράκτιες περιοχές της βόρειας Κρήτης, της νότιας Πελοποννήσου και πολλών νησιών των Κυκλάδων» τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Με την ταχύτητα των ανέμων που συνοδεύουν τον κυκλώνα να ξεπερνά ακόμα και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, ο κίνδυνος για τη δημιουργία κυματισμού άνω των 10 μέτρων είναι εξαιρετικά μεγάλος, γι’ αυτό και πρέπει οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε περιοχές κοντά στη θάλασσα.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός πως το συγκεκριμένο δημοσιεύμα στηρίζεται σε αναλύσεις και στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι το οποίο και τονίζει χαρακτηριστικά…

Οπως θα δείτε στους χάρτες που παρουσιάζουμε στην γκάλερι, τα κύματα άνω των δέκα έως και δεκαπέντε μέτρων θα αρχίσουν από σήμερα να χτυπούν τις ακτές της Κρήτης και μέσα στο Σάββατο οι θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν όλη την νοτιοανατολική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και μετά τις Κυκλάδες.

«Οι περισσότερες περιοχές της Νότιας Ελλάδας και του Αιγαίου αναμένεται να επηρεαστούν από εξαιρετικά θυελλώδεις ανέμους που θα προκαλέσεις τεράστια κύματα. Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε παράκτιες πόλεις και τουριστικά θέρετρα. Μείνετε σε εγρήγορση για τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για όλα τα νέα στοιχεία» αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα το Severe Weather.Ξυπνάτε

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.