ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες: Ξεκινά η εκπαίδευση υπαλλήλων Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων για πληρώματα ασθενοφόρων σε 8 νησιά

Κυκλάδες: Ξεκινά η εκπαίδευση υπαλλήλων Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων για πληρώματα ασθενοφόρων σε 8 νησιά

Τη διαδικασία ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι 199 διατιθέμενοι ή αποσπώμενοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμη και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι, βάσει της κατεπείγουσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων συγκεκριμένων νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, αναμένεται να αναλάβουν από την Δευτέρα 17 Ιουλίου υπηρεσία.

Στις Κυκλάδες, αναμένεται να εκπαιδευτούν υπάλληλοι σε 8 νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων αφορά, μεταξύ άλλων, περιοχές όπως οι εξής:

Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Σάμος, Κως, Λέρος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αταλάντη, Πύλος, Φιλιατρά, Καστοριά, Φλώρινα, Διδυμότειχο, Θάσος, Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Ανώγεια, Λιτόχωρο, Πολύγυρος, Κασσάνδρεια, Μουδανιά, Φιλιππιάδα, Παραμυθιά, Ιστιαία, Κύμη, Κάρυστος, Θήβα, Κύθηρα, Φάρσαλα, Ελλασόνα, Σκιάθος, Ακράτα, Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ξυλόκαστρο, Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΝΠ για την ενίσχυση των ασθενοφόρων, «το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ε.Κ.Α.Β. και των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και οι οικείοι Ο.Τ.Α. μεριμνούν για την εξασφάλιση καταλύματος για το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό και βαρύνονται, αντιστοίχως, με κάθε σχετική δαπάνη. Η σχετική δαπάνη δύναται να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά διανυκτέρευση με απόδοση λογαριασμού».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.