ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ. Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο

Κυκλάδες: Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ. Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο

Σε εκλογική ετοιμότητα – και επίσημα – βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στο νομό Κυκλάδων. Όπως, διαβάσατε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Κυκλάδων στην Ερμούπολη, τα οποία συνοδεύτηκαν με συνάντηση στελεχών του νομού απ’ όλα τα νησιά.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, οι πολιτευτές, Κατερίνα Μονογιυού και Γιώργος Βακόνδιος, μέλη της ΝΟΔΕ, τοπικών οργανώσεων και της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, καθώς και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα εγκαίνια και στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος με την στήριξη της ΝΔ.

Τα τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες προετοιμάζονται για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες, είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο

Ήδη γίνονται διεργασίες για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου με τους υποψήφιους βουλευτές και εκτιμάται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχουν «κλειδώσει», αν όχι όλες, οι περισσότερες από τις έξι θέσεις.

Το ενδιαφέρον για στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι αισθητά αυξημένο, καθώς, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών, τότε, στις Κυκλάδες θα εξασφαλίσει τουλάχιστον τρείς βουλευτικές έδρες.

Για την ώρα, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιάννη Βρούτση, εν ενεργεία βουλευτή Κυκλάδων από το 2007. Σίγουρη θεωρείται και η παρουσία της Κατερίνας Μονογιυού στο ψηφοδέλτιο, ενώ εκτός απροόπτου, υποψήφιος θα είναι και ο  Γιώργος Βακόνδιος.

Από κει και πέρα, για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις γίνεται πραγματική «μάχη» με πληθώρα ενδιαφερομένων από πολλά νησιά των Κυκλάδων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και οποιαδήποτε πρόβλεψη για την κάλυψη των υπόλοιπων τριών θέσεων, θεωρείται παρακινδυνευμένη. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι, τουλάχιστον μία από τις τρείς υποψηφιότητες, θα στελεχωθεί από γυναίκα.

πηγη cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.