ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες: Πόσο θα είναι το επίδομα θέρμανσης στα νησιά

Κυκλάδες: Πόσο θα είναι το επίδομα θέρμανσης στα νησιά

Στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης. Σημειώνεται πως φέτος δεν θα ισχύσει η κρατική επιδότηση στην αντλία, όπως συνέβη την περσινή χειμερινή σεζόν, με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να εξηγεί ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή διότι «οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι -στην έναρξη της χειμερινής περιόδου-, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, διαμορφώνονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις επικρατούσες εκτιμήσεις για την τιμή εκκίνησης του καυσίμου τον προσεχή Οκτώβριο, αν και η εν λόγω αγορά έχει πάντοτε τις δικές της αβεβαιότητες».

Οι τιμές του πετρελαίου

Σημειώνεται πως οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αγγίζουν κατά μέσον όρο τα 1,398 ευρώ το λίτρο στην Αττική, τα 1,410 ευρώ στη Θεσσαλονίκη, τα 1,472 ευρώ στην Ευρυτανία, τα 1,473 ευρώ στη Μαγνησία, ενώ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Ρέθυμνο υπερβαίνει τα 1,50 ευρώ το λίτρο. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, την ίδια περίοδο του 2022, οι τιμές ήταν χαμηλότερες κατά 5-6 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, μετά την απευθείας επιδότηση στην αντλία.

Το επίδομα θέρμανσης θα ξεκινά και φέτος από τα 100 ευρώ και θα φθάνει τα 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού. Στις Κυκλάδες, το επίδομα θέρμανσης θα είναι 100 ευρώγια κάθε δικαιούχο. Το εισοδηματικό όριο δεν αναμένεται να αλλάξει και θα παραμείνει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο. Ομως, φέτος αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δύο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.

Οριο τζίρου

Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά όριο τζίρου, το οποίο ανέρχεται στα 80.000 ευρώ ετησίως. Ετσι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν φέτος στη φορολογική τους δήλωση ακαθάριστα έσοδα από την άσκηση του επαγγέλματός τους πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.