ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες: Οριστικές εξελίξεις για την αξιοποίηση των κρατικών αεροδρομίων από το 2024

Κυκλάδες: Οριστικές εξελίξεις για την αξιοποίηση των κρατικών αεροδρομίων από το 2024

Σε δυο φάσεις χωρίζεται το έργο των συμβούλων του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η Υπηρεσία Πολιτιστικής Αεροπορίας, τέσσερα εκ των οποίων λειτουργούν στις Κυκλάδες, αυτά της Πάρου, Νάξου, Σύρου και Μήλου.

Η εργασία των συμβούλων του Υπερταμείου χωρίζεται σε δύο φάσεις και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αναλυτικότερα:

-Στην αρχική φάση του έργου, οι σύμβουλοι θα αποτυπώσουν και θα αξιολογήσουν την παρούσα κατάσταση στα αεροδρόμια, και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των απαιτούμενων επενδύσεων, εκτιμώμενων εξόδων, κόστους και εκτιμώμενων εσόδων και αεροπορικής κίνησης, θα κάνουν προτάσεις με τις προτεινόμενες εναλλακτικές δομές, πλαίσιο αξιοποίησης και προτιμητέα διαγωνιστική διαδικασία (αποτύπωση έργου, τεχνική και οικονομική αξιολόγηση).

-Κατά την επόμενη φάση του έργου, οι σύμβουλοι θα συνδράμουν στην υλοποίηση της λύσης, όπως αυτή θα επιλεγεί από το Υπερταμείο και το ελληνικό δημόσιο

Τα ανωτέρω θα καθορίσουν τις τελικές λύσεις σχετικά με την ομαδοποίηση των αεροδρομίων και τα χαρακτηριστικά – τεχνικά, λειτουργικά, οικονομικά και άλλα – καθώς και το συμβατικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προχωρήσει η αξιοποίηση των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, ενδέχεται να προκηρυχθούν ως «πακέτο» και όχι να «σπάσουν» σε ομάδες, εάν και ίσως εξαιρεθούν ορισμένα για στρατιωτικούς λόγους.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η ΥΠΑ, είναι τα ακόλουθα: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Η έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίησή τους εκτιμάται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.