ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Μείζον πρόβλημα με τις πατρογονικές ιδιοκτησίες λόγω των δασικών χαρτών

Κυκλάδες: Μείζον πρόβλημα με τις πατρογονικές ιδιοκτησίες λόγω των δασικών χαρτών

Μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα προκύπτει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σύμφωνα με το Σύλλογο Μελετητών-Μηχανικών Κυκλάδων

Μετά την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών και την νομική παρερμηνεία από τις δασικές υπηρεσίες της ισχύουσας νομοθεσίας, προέκυψε μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα .

Αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικών ιδιοκτησιών και απαιτείται πολύχρονη δικαστική διαδικασία για να αποδειχθεί το αυτονόητο.

Δηλαδή θα πρέπει ο Κυκλαδίτης να αποδείξει ότι η γη του… του ανήκει.

Ο Σύλλογος Μηχανικών, υπό το νέο ΔΣ, ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Αντώνη Συρίγο, η όποια και πραγματοποιήθηκε στην Σύρο.

Ο κ. Συρίγος, αφού κατανόησε την σοβαρότητα του προβλήματος δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία επίλυσης της άδικης νομικής ασάφειας.

Ο Σύλλογος Μηχανικών απαιτεί από την πολιτεία και τους υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών να εφαρμόσουν επιτέλους τον Νόμο 998/79 άρθρο 62 χωρίς υπεκφυγές και παρερμηνείες, πρέπει δε να κατανοήσουν ότι οι διατάξεις που αναφέρονται στην παρ.1 του άρθρου 37 του Ν.4280/2014 (ΦΕΚ 159Α/14) δεν αφορούν τις Κυκλάδες, τα Ιόνια Νησιά, τη Χίο, τη Λέσβο και την Μάνη.

Δεν επιτρέπεται να διεκδικούνται πατρογονικές ιδιοκτησίες από το Δημόσιο και στην συνέχεια από το ΤΑΙΠΕΔ και τυχόντες επίδοξους άρπαγες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.