ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: «Κλείνουν όλα τα εργοστάσια της ΔΕΗ έως το 2020»

Κυκλάδες: «Κλείνουν όλα τα εργοστάσια της ΔΕΗ έως το 2020»

Στην πορεία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης αλλά και στη συνέχεια διασύνδεσης των εκείνη των Κυκλάδων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης,μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Μανουσάκης παρουσίασε το πρόγραμμα επενδύσεων του Διαχειριστή με έμφαση στις διασυνδέσεις των νησιών. Το 2020, όπως είπε, θα υπάρξει η πλήρης απεξάρτηση των περισσότερων νησιών των Κυκλάδων από τους πετρελαϊκούς σταθμούς, δηλαδή τα παλιά εργοστάσια της ΔΕΗ.Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διασύνδεση Σύρου, Τήνου και Μυκόνου με το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, έχουν πάρει σειρά τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Την ίδια χρονιά θα ολοκληρωθεί η πρώτη, «μικρή» διασύνδεση της Κρήτης μέσω Πελοποννήσου, οι συμβάσεις για την κατασκευή της οποίας θα υπογραφούν την ερχόμενη Τρίτη στην Κίσσαμο.

Για τη «μεγάλη» διασύνδεση (Αττική – Ηράκλειο) τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι έτοιμη η αναλυτική έρευνα βυθού και είναι σε τελικό στάδιο η μελέτη για τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση των δύο διασυνδέσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.