BUSINESS

Κυκλάδες – Φάληρο με υδροπλάνο. Στο ΣΕΦ προγραμματίζεται η βάση υδατοδρομίου της Αττικής

Κυκλάδες – Φάληρο με υδροπλάνο. Στο ΣΕΦ προγραμματίζεται η βάση υδατοδρομίου της Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των περιβαλλοντικών μελετών για τα πρώτα υδατοδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και πέντε στα νησιά των Κυκλάδων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αδειοδότηση και η κατασκευή τους με προοπτική λειτουργία τους από το καλοκαίρι του 2020, με την προϋπόθεση όλα να κυλήσουν ομαλά και στην ώρα τους.

Συνολικά, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός τεράστιου εθνικού δικτύου αποτελούμενο από περίπου 100 υδατοδρόμια, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των νησιών της χώρας, αλλά και περιοχών όπως η Πελοπόννησος, η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, όπως και σε 19 λίμνες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο το οποίο θα αναδειχθεί ως μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στην Αττική, αυτό δηλαδή, που θα αποτελέσει βάση και κόμβο με τα περισσότερα ελληνικά υδατοδρόμια και ειδικά με αυτά της νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πλάνο της Περιφέρειας Αττικής, ένα τέτοιο υδατοδρόμιο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην μαρίνα Φαλήρου, στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το συγκεκριμένο υδατοδρόμιο πρόκειται να συνδέσει τα νησιά του Αργοσαρονικού, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τα Επτάνησα και οποιαδήποτε άλλη περιοχή αποκτήσει σύνδεση με πτήσεις από και προς την Αττική.
Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.