ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες: Αυξήθηκε ο τζίρος της εστίασης στα περισσότερα νησιά το 2023

Κυκλάδες: Αυξήθηκε ο τζίρος της εστίασης στα περισσότερα νησιά το 2023

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στον κλάδο της Εστίασης στην Ελλάδα για το τρίτο Τρίμηνο του 2023.

Έρευνα της Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, δείχνει ότι στην πλειονότητα των περιοχών, οι επιχειρήσεις εστίασης (με συνολικό τζίρο άνω των 3 δισ. ευρώ) είχαν αύξηση το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2023.

Στο νομό Κυκλάδων, οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες παρουσιάζουν αυξητική πορεία στο τζίρο της εστίασης σε σχέση με το 2022.

Πιο αναλυτικά:

Κυκλάδες

Με εξαίρεση τη Μύκονο που παρουσίασε μείωση του τζίρου της (3%), και την Άνδρο που κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, οι επιχειρήσεις εστίασης στα υπόλοιπα νησιά είχαν ελαφρώς καλύτερες ετήσιες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα: Πάρος αύξηση 1%, Νάξος +2%, Τήνος +9%, Σύρος +7%. Για την περιοχή της Σαντορίνης, δεν υπάρχουν ακόμη τα διαθέσιμα στοιχεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.