ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες:Αθήνα- Μύκονος ενώνονται μέσω του μεγάλου περίπατου

Κυκλάδες:Αθήνα- Μύκονος ενώνονται μέσω του μεγάλου περίπατου

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Δήμο Μύκονος προχώρησαν στην πλήρη ενοποίησή τους, αλλάζοντας ριζικά την όψη του Αιγαίου πελάγους. Συγκεκριμένα η πεζογέφυρα της Εσπλανάδας του Φαλήρου επεκτείνεται με μία πεζογέφυρα Ιωνικού ρυθμού δύο λωρίδων κυκλοφορίας μέχρι και την Νήσο Μύκονος. Δημιουργείται έτσι ένας μεγάλος περίπατος μήκους 86 ναυτικών μιλίων (160 χιλιόμετρων), που οδηγεί στην ναυαρχίδα του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, το πετράδι στο στέμμα της Μεσογείου, την Μύκονος.

Η αριστερή λωρίδα της γέφυρας έχει βαφτεί κόκκινη με σήμανση αυστηρά για πεζούς, ενώ η δεξιά είναι κίτρινη για την αποκλειστική επέλαση των ποδηλατών. Ανά 4 ναυτικά μίλια θα τοποθετηθεί ένα μεταλλικό παρτέρι με έναν ψευδοφοίνικα έτσι ώστε να παρέχεται και σκιά από το ανυπόφορο ελληνικό λιοπύρι στους πελαγωμένους, πλην φιλόδοξους, περιπατητές του πελάγους.

Οι ίδιοι χρωματικοί κωδικοί χρησιμοποιήθηκαν και για να βαφτούν όλες οι διαδρομές εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση ρόλων μεταξύ πεζοπόρων και ποδήλατων τμημάτων. Κι ενώ έτσι το Αιγαίο πέλαγος θα αρχίσει να αποκτά περισσότερο χρώμα, όσοι χρησιμοποιούν πλοία θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι οπλισμένοι με υπομονή εξαιτίας της διακοπής των δρομολογίων σε όλα τα σημεία που διασχίζει η εντυπωσιακή πεζογέφυρα.

Επειδή η γέφυρα είναι Ιωνικού ρυθμού, και παρά το θεαματικό της ύψος, οι κίονες είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και τα πλοία δεν χωράνε να περάσουν ανάμεσά τους. Για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακά νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου, ενώ για τις μετακινήσεις σε κοντινά νησιά προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το κολύμπι και το αεροπλάνο.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από τα social media και τη σελίδα του Anestis Anestis και μέσα από το άλμπουμ (The Athenian Long Walk as a State of a Troubled Mind.)

Naxospress.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.