ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν καθημερινοί έλεγχοι της αστυνομίας στα καταστήματα

Ξεκίνησαν καθημερινοί έλεγχοι της αστυνομίας στα καταστήματα
Εκτεταμένοι έλεγχοι της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο.

Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία κάνει ξεκάθαρο πως θα επιληφθεί του θέματος καθώς οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και όλο το 24ωρο για το διάστημα του καλοκαιριού. Στόχος του υπουργείου και των τοπικών αρχών είναι η τουριστική δραστηριότητα να συνοδευθεί με την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Τις βραδινές ώρες της 29ης Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο. Οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς – όλο το 24ωρο – και συνεχείς, ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη βρέθηκε στη Μύκονο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση Υποδιεύθυνσης της Αστυνομίας στο νησί, αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός η Μύκονος θα ενισχυθεί με 120 επιπλέον αστυνομικούς.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους τόσο των οδηγών όσο και των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Σε ότι αφορά στο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής από πλευράς covid 19, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων, κάτι το οποίο ήδη ξεκίνησε.

Χαρακτηριστικά δήλωσε : Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης πρόκειται να επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.