ΤΟΠΙΚΑ

Κρούσμα στη Μύκονο σήμερα Παρασκευή μετά από αρκετές μέρες

Κρούσμα στη Μύκονο σήμερα Παρασκευή μετά από αρκετές μέρες

Για τις Κυκλάδες τα δεδομένα δεν αλλάζουν προς το παρόν. Όλα τα νησιά του νομού διατηρούνται στο κόκκινο της αυξημένης επικινδυνότητας και δε συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές οι οποίες είναι έτοιμες να ενταχθούν στο “βαθύ κόκκινο”.

Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται και αλλάζουν καθημερινά. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι και στα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων με τους κινδύνους να είναι πολύ μεγαλύτεροι συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το πραγματικό νούμερο είναι μεγαλύτερο καθώς δεν είναι δυνατόν να εντοπισθούν, να διαγνωσθούν και να ανακοινωθούν τα πάντα.

Εμφανίζονται κρούσματα σε νησιά τα οποία μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν είχαν, όπως η Πάρος, η Κύθνος, ενώ σε Σύρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη το φαινόμενο πλέον είναι καθημερινό.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει ανησυχητική διασπορά του ιού στις Κυκλάδες, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό. Από την άλλη, η κόπωση της τοπικής κοινωνίας από τα μέτρα και τους περιορισμούς ολοένα και αυξάνεται, οι αντοχές μειώνονται.

Όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που μας έχουν καθορίσει. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μόνο η εφαρμογή των μέτρων και η διενέργεια εμβολιασμών ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες, αλλά και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677
(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.