ΤΟΠΙΚΑ

Κουκάς-Βαρβιτσιώτης σε τηλεδιάσκεψη για όλα τα θέματα

Κουκάς-Βαρβιτσιώτης σε τηλεδιάσκεψη για όλα τα θέματα
Οι δυο τους, είχαν μια εκτενή συζήτηση για την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας με έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας

Τηλεδιάσκεψη με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είχε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς, λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι δυο τους, είχαν μια εκτενή συζήτηση για την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας με έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας και το σεβασμό των ανθρωπίνων ελευθεριών, αλλά και το στοίχημα της Ελλάδας για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο κ. Κουκάς, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εθνική προσπάθεια και ανέδειξε τις ενέργειες του Δήμου Μυκόνου για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και την προετοιμασία για την υποδοχή των επισκεπτών με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε τη σημαντική συνεισφορά της Μυκονου στην τουριστική ανάπτυξη, υπενθύμισε τη διεθνή αναγνώριση της Ελλαδας για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες ανέδειξε στα ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα του τουρισμού με αποτέλεσμα η Commission να εκδώσει μια ιδιαίτερα λεπτομερή ανακοίνωση που πέρα από τα οποία προβλήματα ενθαρρύνει τον τουρισμό.

Και οι δύο, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια δια ζώσης συνάντηση αρχές Ιουνίου με στόχο την εξειδίκευση της στρατηγικής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των νέων στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον πολιτισμό και στην εργασία.

«Στη σημερινή δύσκολη εποχή και με γνώση των πραγματικών αναγκών των τοπικών μας κοινωνιών οφείλουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών προς όλους.

Επίσης με την ιδιότητα του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον προσκάλεσα σε μια συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο Κογκρέσσο, με στόχο τη συνεργασία για τη θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας και την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.