BUSINESS ΤΟΠΙΚΑ

Κουκάς και Ανδρονίκου είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις στο Ντουμπάϊ

Κουκάς και Ανδρονίκου είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις στο Ντουμπάϊ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από τη Δημοτική Σύμβουλο υπεύθυνη σε θέματα τουρισμού κ. Τόνια Ανδρονίκου, πραγματοποίησαν στο Dubai προγραμματισμένη συνάντηση με τον CEO της αεροπορικής εταιρίας Flydubai, κ. Ghaith Al Ghaith και τον Senior Vice President της εταιρίας, κ. Jeyhun Efendi.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το γεγονός πως η Μύκονος αποτελεί πλέον έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου από το 2021 η Flydubai πραγματοποιεί τρεις προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα κατά την τουριστική περίοδο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι ώστε να επιτευχθεί το δυνατότερο εφικτό όφελος για τη Μύκονο με παράλληλη κάθε ποιοτική αναβάθμιση.

Επιπρόσθετα, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα τέθηκε και το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου των πτήσεων στη Μύκονο κατά την έναρξη και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, καθώς η Flydubai -ως συνεργαζόμενη εταιρεία της Emirates- είναι ενδιάμεσος σταθμός αεροπλοΐας (HUB) για παγκόσμιους προορισμούς από την Ανατολή, την Ασία, την Κίνα, την Αυστραλία κλπ., αγορές με αυξημένο ενδιαφέρον για τη Μύκονο.

Το γεγονός ότι η Μύκονος αποτελεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τρεις προγραμματισμένες πτήσεις ήδη την εβδομάδα από την flydubai κατά την τουριστική περίοδο, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τους εκπροσώπους της Fly Dubai και συγκεκριμένα με τον Ghaith Al Ghaith, CEO της εταιρίας καθώς και με τον Jeyhun Efeni, Senior Vice President της εταιρίας ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού Τόνια Ανδρονίκου.

Θέμα συζήτησης η επιμήκυνση της περιόδου των πτήσεων στη Μύκονο κατά την έναρξη και τη λήξη της τουριστικής σεζόν, καθώς η Fly Dubai είναι ενδιάμεσος σταθμός αεροπλοΐας ( HUB), ως συνεργάτης της Emirates, για παγκόσμιους προορισμούς από την Ανατολή, Ασία, Κίνα κτλ. και  ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα προβολής της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού με αφορμή και την συμμετοχή  στην παγκόσμια έκθεση EXPO2020 Dubai.

Η ενίσχυση της συνεργασίας και η δημιουργία σταθερών διαύλων επικοινωνίας με διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου και καθιστούν ξεκάθαρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μυκόνου.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.