ΤΟΠΙΚΑ

Κουφονήσια: Ο Όμιλος Κόκκαλη αγόρασε το μοναδικό 4στερο ξενοδοχείο του νησιού

Κουφονήσια: Ο Όμιλος Κόκκαλη αγόρασε το μοναδικό 4στερο ξενοδοχείο του νησιού

Στο χαρτοφυλάκιο των 72 ξενοδοχείων του project Tethys ανήκε η μονάδα που περιήλθε πρόσφατα στην κατοχή της Intracom, συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με το mononews.gr, πρόκειται για το Koufonisia Hotelιδιοκτησίας της Αφοί Σίμου, την εξαγορά της οποίας ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου η Intracom Holdings. Η ανακοίνωση της εισηγμένης ανέφερε πως η συναλλαγή αφορούσε στην αγορά 1.937.128 μετοχών, το 71,31%, της δραστηριοποιούμενης στο χώρο του τουρισμού και παροχής σχετικών υπηρεσιών και ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στα Κουφονήσια, έναντι 4,26 εκατομμυρίων ευρώ.

Είχε προηγηθεί, στις 4 Οκτωβρίου, η σύμβαση εξαγοράς δανειακών υποχρεώσεων της Αφοί Σίμου μεταξύ της μεταβιβάζουσας Tethys και της εξαγοράζουσας Intracom. Ακολούθησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που διαχειρίζεται το τετράστερο Koufonisia Hotel κατά 5,33 εκατομμύρια, εν μέρει με συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων συνολικού ποσού 5,08 εκατ. ευρώ και εν μέρει με καταβολή μετρητών 246.914 ευρώ.

Όπως αναφέρει το mononews, η συμφωνία μεταξύ Tethys – Intracom και προηγούμενων ιδιοκτητών της μονάδας φέρεται πως συμβαδίζει με το σχέδιο Καραμούζη να «μην κλείσει ούτε ένα ξενοδοχείο» από τα 72 του πακέτου της Intrum. Σύμφωνα με όσα είχε πει μετά το deal, στόχος της κοινοπραξίας είναι τα δάνεια των μονάδων είτε να μεταβιβαστούν σε τρίτους, είτε να περιέλθουν στην ιδιοκτησία των επενδυτών.

Αναφορικά, πάντως, με το ξενοδοχείο, είναι το μοναδικό 4 αστέρων στα Κουφονήσια, διαθέτει 50 δωμάτια και σουίτες, κήπους, πισίνα, και μπαρ, έχει αναπτυχθεί σε έκταση 17,000 τετραγωνικών μέτρων και απέχει 50 μέτρα από την κοντινότερη παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η Intracom σκοπεύει να επενδύσει περί τα 50 εκατομμύρια για την αναβάθμιση και επέκταση της μονάδας, έτσι ώστε να την μετατρέψει σε θέρετρο που θα περιλαμβάνει και τουριστικές κατοικίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.