ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφαίος Έλληνας αθλητής ο Παπαμιχαήλ του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κορυφαίος Έλληνας αθλητής ο Παπαμιχαήλ του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ του ΑΟ Μυκόνου λίγα μόλις 24ωρα αφότου επέστρεψε από την Κολομβία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, κέρδισε τον αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/3 στο Άστρος Κυνουρίας. .

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 1 ώρα 28.24 κι έκανε δύο τις νίκες του στη σεζόν, αφού επικράτησε πριν λίγες εβδομάδες και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην.

335909774 250155084008503 9162711831297966434 n

Ο Αλέξανδρος επέστρεψε αρκετά ικανοποιημένος από την προετοιμασία του στην Κολομβία, σε υψόμετρο 2.600 μέτρων.

«Επέστρεψα με νέα διάθεση από την Λατινική Αμερική, καθώς η προετοιμασία μαζί με τους κορυφαίους βαδιστές του κόσμου πάντα βοηθά και μας πλουτίζει με νέες εμπειρίες και πληροφορίες. Μαζί μου βρέθηκε και ο προπονητής μου από την Σλοβακία που για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να τον έχω κοντά μου για τόση μεγάλη χρονική περίοδο. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι προπονητικές εμπειρίες, είναι και οι εμπειρίες και οι εικόνες που αποκτά κάποιος όταν βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες. Εύχομαι όλοι οι αθλητές να μπορούν στον προπονητικό τους βίο να έχουν ανάλογες ευκαιρίες».

Στις γυναίκες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν η νικήτρια, καθώς η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 31.11.

Η Ντρισμπιώτη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της τόσο για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης όσο και για τους Ολυμπιακούς του 2024 και οι αγώνες που συμμετέχει αυτή την εποχή είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη διοργάνωση του Αυγούστου.

Στη κατηγορία Κ23 στα 20χλμ. βάδην γυναικών, νικήτρια ήταν η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) με 1.38.14 και πέτυχε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Άνθιμος Κελεπούρης ήταν νικητής στα 20χλμ. βάδην Ανδρών Κ23 με 1.34.33 και πέτυχε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες σε άντρες και γυναίκες έγιναν με δύσκολες συνθήκες, αφού ο δυνατός αέρας ταλαιπώρησε αθλητές και αθλήτριες.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.