Η σαγηνευτική Μύκονος με τα έντονα καλοκαιρινά vibes φιλοξενεί τα πιο εντυπωσιακά και ηδονικά beach clubs στον κόσμο. Χτισμένα πάνω σε παραλίες, χαρίζουν απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και λούζονται από τον κυκλαδίτικο ήλιο.

Η προσεγμένη boho, sexy και elegant διακόσμησή τους συνθέτει ένα άκρως ελκυστικό και συνάμα χαλαρό σκηνικό ενώ οι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής από φημισμένους Έλληνες και διεθνείς DJs και παραγωγούς μουσικής ανεβάζουν την ένταση, ξεκινώντας με organic house και downtempo και περνώντας, όσο πέφτει η νύχτα, από deep house, afro house και uptempo σε electronic και techno house.

Δεν είναι, λοιπόν, υπερβολή να πει κανείς ότι αν κάτι δεν υπάρχει σε beach club της Μυκόνου, δεν υπάρχει σε κανένα άλλο διεθνώς. Εμείς ταξιδέψαμε στο περίφημο Νησί των Ανέμων και σας προτείνουμε πέντε beach clubs που εντυπωσιάζουν.

Scorpios

Ο Scorpios δεν απλώς ένα beach club αλλά μια κοινότητα με χαρακτηριστικό τρόπο ζωής που πολλά club ανά τον κόσμο προσπαθούν να αντιγράψουν. Χτισμένο πάνω σε μια ολόκληρη χερσόνησο της παραλίας Παράγκα,αγκαλιάζεται από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και χαίρεται τον ζεστό ήλιο από το πρωί ως τα μοναδικά εκείνα λεπτά που βουτάει στη θάλασσα σκορπώντας παντού πύρινα χρώματα. Με μοναδικό boho στιλ και γήινους τόνους γίνεται ένα με το φυσικό τοπίο ενώ τα προσεγμένα φυτά και οι φοίνικες προσθέτουν εξωτικές πινελιές. Αναπαυτικές ξαπλώστρες κάτω από σκιερές πέργκολες στην παραλία, καναπέδες και μαξιλάρες στην άμμο, ψάθινα αμπαζούρ και μακραμέ αιώρες συνθέτουν ένα χαλαρό κοσμοπολίτικο σκηνικό. Ανερχόμενα αλλά και αναγνωρισμένα γκρουπ μουσικών, όπως οι PAAX (Tulum), καθώς και διεθνείς και Έλληνες DJs και μουσικοί παραγωγοί, ανάμεσά τους οι Rey & Kjavik, ο Jean Claude Ades και ο Valeron, ανεβάζουν καθημερινά τα vibes της διασκέδασης κάνοντας τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν το club να χορεύουν στους ρυθμούς ηλεκτρονικής μουσικής, η οποία, αρκετές φορές, συνδυάζεται αριστουργηματικά με παραδοσιακά ελληνικά και μεσανατολίτικα όργανα όπως η κρητική λύρα, το μπουζούκι και το ούτι.

Μοναδική και η κουζίνα του Scorpios με τον περίφημο executive chef Αθηναγόρα Κωστάκο (Noema, Loco) και τον head chef Αλέξη Ζόπα να προσφέρουν μια συγκλονιστική γευστική εμπειρία με ελληνικό φαγητό, εμπλουτισμένο με μεξικάνικα στοιχεία. Στο μενού φιγουράρουν γευστικοί μεζέδες, δροσιστικές σαλάτες, πληθωρικές μακαρονάδες και ριζότο, αριστοτεχνικά ψημένες premium κοπές κρεάτων, ψάρια και θαλασσινά, φρέσκα οστρακοειδή καθώς και λαχταριστά επιδόρπια, δια χειρός Σπύρου Αρτελάρη.

Εξαίσια η πικάντικη σαλάτα με μαύρες ντομάτες, ψιλοκομμένο λουκάνικο και φρέσκο τσίλι, εκπληκτική η ψητή μελιτζάνα με φέτα, πλούσιες οι ψημένες tiger prawns με σκορδέλαιο, κόλιανδρο και καπνιστή πάπρικα και επικής νοστιμιάς τα ζουμερά παϊδάκια από χοιρινό iberico. Εξαίσιες σαμπάνιες και κρασιά από τον Ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα συνοδεύουν εξαιρετικά το γεύμα. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε τροφή για σκέψη, να προσφέρουμε έμπνευση και να βλέπουμε ένα βήμα μπροστά. Αυτό είναι πολύ μεγάλη ευθύνη» μας λέει ο Αθηναγόρας. Είναι όμως κάτι που φαίνεται να κάνει αβίαστα ο Scorpios. Ετοιμάζεται, δε, να εγκατασταθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου, ξεκινώντας από το Τουλούμ του Μεξικό όπου θα ανοίξει στις αρχές του 2023. Η Κόστα Ρίκα, το Μπάλι και η Αμάλφι είναι μερικοί από τους υπό εξέταση προορισμούς για την παγκόσμια επέκταση της μοναδικής αυτής εμπειρίας που ακούει στο όνομα Scorpios.

JackieO’ Beach Club & Restaurant

Χτισμένο σε προνομιακή θέση στη δυτική πλευρά της θρυλικής παραλίας Super Paradise, το JackieO’ είναι ένα sexy beach club με ζωηρό τέμπο και πάρτι ατμόσφαιρα. Στον κυκλαδίτικο ρυθμό του προστίθενται αριστοτεχνικά καθρέφτες, μπαμπού και μαύρα σικ ντεκόρ, δημιουργώντας ένα χαλαρό αλλά συνάμα αισθησιακό σκηνικό. Οι ξαπλώστρες στην παραλία αλλά και η πισίνα πάνω στο βράχο, με φόντο τα τιρκουάζ και μπλε νερά της θάλασσας και τον γαλανό ουρανό που παίρνει φωτιά τα ηλιοβασιλέματα, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης ενώ το ανοιχτό μπαρ τροφοδοτεί τους επισκέπτες με καταπληκτικά κοκτέιλ, ανάμεσά τους και το μοναδικό JackieO’ με σαμπάνια Veuve Clicquot Rosé, βερμούτ Otto’s Athens και βερίκοκο κονιάκ. Η mainstream house με νότες disco μουσική κρατάει ψηλά τα vibes, με τις Drag Queen να δίνουν καθημερινά ένα καταπληκτικό show που ξεσηκώνει τους επισκέπτες αλλά και lineups από φημισμένους DJs και μουσικούς παραγωγούς, ανάμεσά τους ο Ultra Naté, o Abel Aguilera και ο Jarred Baker, καθώς και γνωστούς τραγουδιστές, όπως η περίφημη house και soul τραγουδίστρια Barbara Tucker, να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την ένταση και τους ρυθμούς διασκέδασης.

Δίπλα στον περίφημο σεφ Χριστόφορο Πέσκια (Dopios, Balthazar), ο οποίος κρατά το τιμόνι της κουζίνας του JackieO’ τα τελευταία οκτώ χρόνια, βρίσκεται από φέτος ο γνωστός σεφ Δήμος Μπαλόπουλος. Οι δύο τους δημιουργούν μια ελληνική fusion κουζίνα με εποχιακές πρώτες ύλες.

Το μενού συνθέτουν πιάτα με ολόφρεσκα, ωμά αλλά και έντεχνα ψημένα, ψάρια και θαλασσινά καθώς και οστρακοειδή, γευστικές σαλάτες, πλούσια ζυμαρικά, premium κοπές κρεάτων και εξαιρετικά επιδόρπια.

 

Ιδιαίτερο το μυκονιάτικο σασίμι λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, καρδιά τομάτας και φρούτα του πάθους που σερβίρεται με ψημένο ψωμί, δροσερή η παντζαροσαλάτα με καπνιστό χέλι και μυζήθρα Κρήτης, τρυφερός ο γλυκόξινος σολομός μαριναρισμένος σε σόγια, λεμονόχορτο και μέλι, λαχταριστά τα τραγανά κεφτεδάκια με πλιγούρι και σως γιαουρτιού και πλούσιο το χεράκι από αρνί γάλακτος που μαγειρεύεται στο φούρνο με μπαχαρικά za’atar και λαδολέμονο. Η εκτενής λίστα με ποιοτικά κρασιά και σαμπάνιες και τα αξιόλογα επιδόρπια από τον Αλέξανδρο Κόνιαρη συμπληρώνουν ευχάριστα το γεύμα. «Καλό είναι να ακολουθούμε τις τάσεις και τις μόδες αλλά όχι να αντιγράφουμε» τονίζει ο Χριστόφορος Πέσκιας. Είναι απόλυτα εμφανές, ιδιαίτερα στους θαμώνες του περίφημου beach club, ότι το JackieO’ ανανεώνεται συνεχώς, ακούγοντας τις νέες τάσεις αλλά διατηρώντας πάντα τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Διεύθυνση: Παραλία SuperParadise, Μύκονος

Ιστοσελίδα: jackieomykonos.com

Τηλέφωνο Πληροφοριών: +30 22890 77298

Τηλέφωνο Κρατήσεων: +30 697 301 0981

Ftelia by Pacha

Η Φτελιά φιλοξενεί από φέτος και ένα δεύτερο αξιόλογο beach club, το Ftelia, που έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη παραλία. Μέλος του ισπανικού ομίλου Pacha, φέρνει εμπειρίες από τα club της Ibiza στο Νησί των Ανέμων. Το πολυεπίπεδο club, δεσπόζει στο τέλος της δυτικής πλευράς της περίφημης παραλίας. Το ολόλευκο κυκλαδίτικο στιλ του, το ανοιχτόχρωμο φυσικό ξύλο και τα παστέλ χρώματα δημιουργούν ένα απλό, ιδιαίτερα κομψό και άκρως χαλαρό σκηνικό με ανέμελη διάθεση. Δεν έχει ξαπλώστρες στην παραλία, αλλά διαθέτει ένα ευρύχωρο lounge με τεράστιους καναπέδες και αναπαυτικά ανάκλιντρα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει τον μυκονιάτικο ήλιο, με θέα τη θάλασσα και τους δεινούς σέρφερ που κατακλύζουν την παραλία, συνοδεία δροσιστικών κοκτέιλ. Vocal και ηλεκτρονική μουσική, που ανεβάζει ρυθμούς όσο περνά η μέρα, αποτελεί μόνιμη συντροφιά της επίσκεψης στο Ftelia. Tο beach club διοργανώνει εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με γνωστά ονόματα DJ και παραγωγών μουσικής, όπως ο Guy Gerber, ο Marco Carola, ο Amémé και οι Martinez Brothers. Το εστιατόριο καταλαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο και προσφέρει μοναδική, πανοραμική θέα σε όλη την περιοχή.

 

«Θέλουμε να αναδείξουμε αυτή την πλευρά της παραλίας Φτελιά σε ένα hot προορισμό όπου θα γίνεται ένα ξέφρενο πάρτι από το πρωί ως το βράδυ με δυνατά line up καθώς και πολύ νόστιμο και προσεγμένο φαγητό», λέει ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, επικεφαλής της κουζίνας αυτού του νέου γαστρονομικού εγχειρήματος. Το ελληνικό με ισπανικές επιρροές μενού του συμπεριλαμβάνει φρέσκιες σαλάτες, cold cuts, πληθώρα δημιουργικών αλοιφών, πιάτα με ωμά όπως tartare, carpaccio και tataki, επιλογές σε pizza και pasta καθώς και ζουμερά burger.

Στα must η σαντορινιά φάβα με ψιλοκομμένο ντόπιο λουκάνικο, λιαστό ντοματάκι και αλμυρίκια, το tartare βακαλάου με jamon, πεπόνι, αμύγδαλα και εσπεριδοειδή, οι τραγανές μπάλες μουσακά με κιμά, μελιτζάνα, πατάτα, κολοκυθάκι, béchamel και κοπανιστή Μυκόνου. Από το μενού δεν λείπουν και premium κοπές κρεάτων από διεθνείς αγορές όπως αμερικάνικο black angus, ιαπωνικό wagyu Α5 και ισπανικό iberico. Επιπλέον, το «caviar service» του Fteliaπροσφέρει χαβιάρι ossetra ή beluga σερβιρισμένο με mini-waffles, καλαμπόκι και crème fraise. Η ενημερωμένη λίστα από κρασιά και σαμπάνιες καθώς και πληθώρα δροσιστικών κοκτέιλ πλαισιώνουν εξαιρετικά το γεύμα.

Διεύθυνση: Παραλία Φτελιά, Μύκονος

https://fteliapacha.com/

Τηλέφωνο: +30 22890 71339

Principote Beach Club

Η πολυτέλεια συναντά την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά στο Principote Beach Club στην παραλία Πάνορμο της Μυκόνου. Το κοσμοπολίτικο και υψηλής αισθητικής περιβάλλον, όπου κυριαρχούν τα λευκά και γήινα χρώματα, ενσωματώνεται άψογα με το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αναπαυτικοί καναπέδες και πολυθρόνες με μαξιλάρια, χειροποίητα μπαμπού και καλαίσθητα ντεκόρ συνθέτουν ένα ιδιαίτερα κομψό και συνάμα χαλαρό σκηνικό. Στην καταπληκτική παραλία με την χρυσαφένια άμμο και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ και μπλε νερά απλώνονται οι ξαπλώστρες υπό την σκιά χειροποίητων ομπρελών ενώ το περίφημο μπαρ του beach club προμηθεύει δροσιστικά κοκτέιλ. Οι ήχοι house μουσικής, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο δυνατοί όσο περνά η μέρα αλλά και κατά τη διάρκεια των περίφημων πάρτι του club, ανεβάζουν τους ρυθμούς χωρίς όμως να αλλοιώνεται η χαλαρή διάθεση.

Το εστιατόριο του Principote προσφέρει μια αξιόλογη μεσογειακή κουζίνα ενώ το σούσι μπαρ, βασισμένο σε ιαπωνικές μαγειρικές τεχνικές, δημιουργεί εξαιρετικής νοστιμιάς ωμά πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από το Αιγαίο. Στελεχωμένο με ταλαντούχους σεφ, μάστερ σομελιέ και αξιόλογους σεφ ζαχαροπλαστικής, το Principote Restaurant εκτείνεται σε 3 μεγάλους χώρους και προσφέρει απεριόριστη θέα στην πανέμορφη θάλασσα και την γαλήνια ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Το μενού βασίζεται σε αγνές και βιολογικές πρώτες ύλες, που προμηθεύονται κατά κύριο λόγο από τοπικούς και περιφερειακούς παραγωγούς μικρών αγροκτημάτων, και περιλαμβάνει πληθώρα άκρως γευστικών δημιουργιών, ανάμεσά τους και σπιτικό ψωμί που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και αποτελεί μια ιδιαίτερα απολαυστική αρχή για το γεύμα, δροσερές σαλάτες, πλούσιες μακαρονάδες, πιάτα με ολόφρεσκα ​​ψάρια και θαλασσινά, premium κρέατα και λαχανικά. Η εμπεριστατωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου, η οποία ικανοποιεί kosher και vegan προτιμήσεις, αντανακλά τη φιλοσοφία του beach club ότι «το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας εξατομικευμένης γαστρονομικής εμπειρίας, προσαρμοσμένης στον ατομικό ουρανίσκο κάθε επισκέπτη». Το Principote αναμφίβολα προσφέρει μια ιδιαίτερα πολυτελή εμπειρία beach clubbing στο περίφημο νησί των Κυκλάδων.

Διεύθυνση: Παραλία Πάνορμος

Ιστοσελίδα: principote.com

Τηλέφωνο: +30 2289077184

πηγή travel.gr