ΤΟΠΙΚΑ

Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί χτυπούν «καμπανάκι» για μια «απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη» τον Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί χτυπούν «καμπανάκι» για μια «απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη» τον Σεπτέμβριο

«Καμπανάκι» για μία «απολύτως θανατηφόρα» μετάλλαξη του κορωνοϊού χτυπούν οι Γερμανοί, τη στιγμή που οι εικόνες από τη Σαγκάη καταγράφουν ασθενείς στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον σε κέντρα καραντίνας.

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορωνοϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

O 57χρονος Σοσιαλδημοκράτης υπουργός καλεί τους συμπολίτες του να μην εφησυχάζουν σε ό,τι αφορά την πανδημίακαι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει όμως, ότι, αν και τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο ιός μεταλλάσσεται, κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, όπως επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον», ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή.

Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή «Όμικρον» με την βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Σύμφωνα πάντως με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, το γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την ανάπτυξη του εμβολίου.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα» . «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοιού», εκτιμά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.