ΤΟΠΙΚΑ

Κορωνοϊός – Μύκονος: Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας – 150 ευρώ και χωρίς απόδειξη

Κορωνοϊός – Μύκονος: Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας – 150 ευρώ και χωρίς απόδειξη

Δωμάτιο ούτε για δείγμα στο ξενοδοχείο καραντίνας – Τουρίστες θετικοί στην Covid αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλιες

Παρακαμπτήρια οδό για την αποφυγή της συμφόρησης, που επιφέρει η πολύωρη αναμονή, αναζητά πλειάδα τουριστών στη Μύκονο. Η πρόσκρουση, ωστόσο, με την υπερτιμολόγηση είναι γεγονός. Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βιλες.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως όσο πιο πολυτελές είναι το κατάλυμα στο οποίο διαμένει ο τουρίστας τόσο περισσότερα φέρεται πως καλείται να καταβάλει.

Φαίνεται, ακόμη, να υπάρχει ένα κλίμα ενόχλησης απέναντι στους γιατρούς που ευθύνονται για την υπερτιμολόγηση.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση με την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών στο νησί των Ανέμων απασχολεί πολύ τις αρμόδιες αρχές που επιδίδονται σε έναν αγώνα για να έχουν τον έλεγχο, κόντρα στα δεκάδες κορωνοπάρτι που ευνοούν φαινόμενα υπερμετάδοσης.

Ο συνωστισμός στις κλινικές της Μυκόνου για να εξακριβωθεί τυχόν μόλυνση από τη νόσο Covid-19είχε αποτυπωθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του protothema.gr.

Όπως είχε γίνει γνωστό, σχηματίζονται τεράστιες ουρές έξω από τις ιδιωτικές κλινικές της Μυκόνου από τουρίστες που σπεύδουν να κάνουν PCR τεστ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι μεγάλη ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι αναμονές αγγίζουν και τις 6 με 7 ώρες.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αφήνουν την εξέταση για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχειο καραντινας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς.“Δεν υπάρχει δωματιο ουτε για δείγμα” αναφερει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκονου. Χαρακτηριστικο ειναι οτι όσοι τουρίστες θετικοι στη νοσο Covid-19 δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκαζονται να κοιμούνται στις παραλιες!

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.