ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στα μουσεία ο Δήμος

Κοντά στα μουσεία ο Δήμος
Η επιτυχής συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε το 2016 με την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου

Εξαιρετικά αποτελέσματα επέφερε η συνεργασία του Δήμου Μυκόνου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η επιτυχής συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε το 2016 με την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου και την υλοποίηση της εξαιρετικά επιτυχημένης περιοδικής έκθεσης Vanity, ενώ συνεχίστηκε το 2017 με τις εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες στο Μουσείο Δήλου καθώς και με την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού στο Μουσείο Μυκόνου.

Το 2018 οι εργασίες που θα υλοποιηθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης και με την χρηματοδότηση του Δήμου Μυκόνου θα επεκταθούν στη συντήρηση μνημείων στον Αρχαιολογικό Χώρο Δήλου.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν έρευνες και εργασίες ανάδειξης στο κάστρο Χώρας Μυκόνου που στοχεύουν ν’ αναδείξουν το σπουδαίο μεσαιωνικό μνημείο που βρίσκεται στην τουριστική καρδιά του νησιού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.