ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Κλιμάκιο ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Τα κυκλώματα διακίνησης στη Μύκονο είναι σαν την Λερναία Ύδρα ένα κόβεις δύο πετάγονται γιατί τα λεφτά είναι πολλά… συνδετικός κρίκος πελατών και διακινητών είναι συνήθως οι συνοδοί ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση του πελάτη τους με το βαρύ πορτοφόλι”.

Με αυτό τον τρόπο σκιαγραφεί τα δαιδαλώδη κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και γυναικών – αυτά πάνε μαζί – στο νησί των ανέμων, αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr μπορεί η ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα να κατάφεραν πρόσφατα ένα ηχηρό χτύπημα στα κυκλώματα που λυμαίνονται στο νησί, πλην όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα το κενό που δημιουργήθηκε θα έχει καλυφθεί.

Άλλωστε οι διακινητές ναρκωτικών, πάνε όπου πάει ο «φορτωμένος» πελάτης τους με την παρέα του. Ο ίδιος ο πελάτης στην Αθήνα, είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα δαπανήσει χρήματα για την αγορά ναρκωτικών και στο νησί των ανέμων και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο που αγοράζει και στην Αθήνα.

Κατά συνέπεια ο διακινητής «κατεβαίνει» στη Μύκονο στοχευμένα διπλασιάζοντας όμως την τιμή του ναρκωτικού. Δηλαδή όταν στην Αθήνα πουλά το ένα γραμμάριο κοκαΐνης 60 ευρώ, στη Μύκονο η ίδια ποσότητα με την ίδια ποιότητα φτάνει τα 100 ευρώ.

Εκτός αυτού σημαντικό ρόλο στην «δικτύωση» των κυκλωμάτων παίζουν οι συνοδοί ασφαλείας, οι οποίοι τελικά αναδεικνύονται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του πελάτη με τον διακινητή ναρκωτικών, είτε με τον μαστροπό γυναικών χωρίς αυτοί οι δυο «τομείς» να διαχωρίζονται.

Συνήθως οι διακινητές έχουν «άκρες» στους συνοδούς ασφαλείας, οι οποίοι λειτουργούν ως μεσάζοντες. Άλλωστε θα πρέπει να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση του πελάτη τους και κατά συνέπεια θα πρέπει να γνωρίζουν κόσμο που θα μπορεί άμεσα να εξασφαλίσει, τόσο τα ναρκωτικά, όσο και τις κοπέλες που θα επιθυμήσει ο πελάτης. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια στη Μύκονο.

Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να παραβλέψει κανείς πως η Μύκονος είναι η ατμομηχανή της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού στην χώρα. Στο νησί των ανέμων θα βρεθεί ο τουρίστας με το «βαρύ» πορτοφόλι που θέλει να διασκεδάσει συμβατικά, αλλά και ο τουρίστας που θέλει… τα περίεργα και ξέρει που θα τα βρει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.