ΤΟΠΙΚΑ

Κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος στο συνέδριο για τον ελληνικό τουρισμό

Κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος στο συνέδριο για τον ελληνικό τουρισμό
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς μίλησε για το πλέον επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, την Μύκονο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟNext is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! – Δυνατότητες και Προοπτικές”

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς συμμετείχε ως ομιλητής στο πλαίσιο του φόρουμ “Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές” που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου και του enikonomia.gr. , ενώ ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον των Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, και τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και πλήθους χορηγών.

Προσωπικότητες της τουριστικής αγοράς από το εξωτερικό, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα, συναντήθηκαν στην Αθήνα και ανέλυσαν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι για τους Έλληνες η προσέλκυση τουριστών δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικό. Για εμάς τους Ευρωπαίους, συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, έχει μεγαλύτερη σημασία, ότι δουλεύοντας μέσα σε πνεύμα κοινής δημιουργίας, δουλεύουμε και για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη δυνατότητά της να παίξει τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στάθηκε στα πεπραγμένα της υπάρχουσας τουριστικής ηγεσίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε ο κ. Μάνος Κόνσολας, εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις συζητήσεις έλαβε μέρος η ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού, όπως ο Ταλέμπ Ριφάι Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), ο Μάικλ Φρένζεν, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTCC & TUI), η κα ΝτανιέλαΒάγκνερ επικεφαλής για την Ευρώπη της Ένωσης ΤαξιδίωνΑσίας-Ειρηνικού (PATA) καθώς και άλλοι που προσκλήθηκαν σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το μέλλον, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ταξιδιών, της φιλοξενίας και του τουρισμού ανά την υφήλιο, και ειδικά για την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο συνέδριο και συμμετείχε ως ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Συνέργειες δημόσιου – ιδιωτικού τομέα: «Κλειδί» στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Συγκεκριμένα, μίλησε για το πλέον επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τη Μύκονο.

Κατέγραψε και ανέλυσε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται σε κάθε αναπτυξιακό μοντέλο, όπως και αυτό της Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα, επιδιώκοντας μεγαλύτερη και εντονότερη την παρουσία του κεντρικού κράτους ως αρωγού, αλλά και τον κρατικό έλεγχο μέσω ειδικών ελεγκτικών μηχανισμών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ώστε να χαλιναγωγούνται υπέρμετρες αναπτυξιακές τάσεις και συμπεριφορές. Τόνισε βέβαια πως πέρα από τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, επιδιώκει και λύσεις με κρατική υποστήριξη, κυρίως για τη διαφύλαξη του τοπικού χαρακτήρα της Μυκόνου, που αποτέλεσε εξάλλου και τον κύριο μοχλό ανάπτυξης του νησιού.

Ειδικότερα o Δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε κατά τη διάρκεια του πάνελ:

«Καμμία επιτυχία και κανένα θαύμα δεν είναι τυχαίο. Ο Μύθος της Μυκόνου δεν μας χαρίστηκε, αλλά στηρίχθηκε στην πολλή δουλειά και ανοιχτή ματιά των Μυκονιατών.

Τώρα όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε πως στη Μύκονο πρέπει να στηρίξουμε την ανάπτυξη, οδηγώντας την με βάση το σεβασμό του τοπικού χαρακτήρα, που υπήρξε η βάση της όποιας διασημότητας του νησιού.

Και τη στήριξη αυτή την αναζητούμε μαζί με το κράτος που με Νομοθετικές προτάσεις, τροποποιήσεις αλλά και ελεγκτικούς μηχανισμούς, μπορεί να εκσυγχρονίσει και να βοηθήσει το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.