ΤΟΠΙΚΑ

ΚΔΕΠΠΑΜ: Έκθεση «Au bord de l’eau» του Βασίλη Καβουρίδη

ΚΔΕΠΠΑΜ: Έκθεση «Au bord de l’eau» του Βασίλη Καβουρίδη
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου και το Mykonos Art festival  παρουσιάζουν τη Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 20.30μ.μ. τον Βασίλη Καβουρίδη στην in situ εγκατάσταση με τίτλο Au bord de l’eau στον Επιβατικό Σταθμό στο παλιό Λιμάνι της Μυκόνου.
Μέσα σε έναν χώρο ημιτελή, ένα σύγχρονο ερείπιο ενός νεοαναγειρόμενου χώρου υποδοχής επισκεπτών ενός θρυλικού νησιού, ο Βασίλης Καβουρίδης εξορθολογίζει τα της ιστορίας όχι μέσα από τα απομεινάρια της μνήμης, αλλά μέσα από τα κομμάτια που λείπουν. Μια Gestalt προσέγγιση, όπου η αποπεράτωση του παζλ της εικαστικής αφήγησης δεν βασίζεται στα υπάρχοντα κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί μέσα στον χώρο και αρμόζουν μεταξύ τους, αλλά στα σχήματα που προκύπτουν από τα κομμάτια που δεν κατέχουμε. Ο Βασίλης Καβουρίδης οπτικοποιεί τα όρια των κομματιών αυτών για να μπορέσει να διευρύνει τις χωρικές αντιλήψεις. Η εγκατάσταση εξετάζει, προσπαθεί να οπτικοποιήσει και να δημιουργήσει έναν χώρο για τον χρόνο. Ένα οικοδόμημα που θα στεγάσει το παρόν και θα προτείνει κάποιες απαντήσεις στο Που και το Πότε.
Μέρος της in situ εγκατάστασης είναι και το γλυπτό Χώροι Χρόνου όπου το έργο δημιουργείται σε συνέργεια με τον Χάρη Κοντοσφύρη. Το υλικό του ενός καλλιτέχνη συγκρούεται με την φόρμα του άλλου, έτσι ώστε μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση να δημιουργηθεί κάτι νέο με καινούριες ιδιότητες και αναγνώσεις.
Ο Βασίλης Καβουρίδης σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 3 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Μύκονο και το Μαϊάμι (Η.Π.Α.) Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Αθανασιάδου, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2019
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη με Σάββατο 18:00 – 23:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00
Πληροφορίες: 6944 68 46 68 και 22890 27 791
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.