ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός στην Φτελιά από την All for Blue

Καθαρισμός στην Φτελιά από την All for Blue
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών 🌊, η ομάδα της Μυκόνου της All For Blue οργάνωσε έναν παράκτιο καθαρισμό στην παραλία Φτελιά, μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Πέρα από την φυσική ομορφιά, το σημείο που επιλέχθηκε φέρει ιδιαίτερη πολιτισμική αξία λόγω ευρημάτων της νεολιθικής περιόδου.
Εξ’ αιτίας της γεωγραφικής της θέσης, η Φτελιά πλήττεται από βορεινούς ανέμους οι οποίοι μεταφέρουν πολλά θαλάσσια απορρίμματα στην ακτή. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει επιπλέον η υψηλή προσέλευση επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με την συμμετοχή 28 εργαζομένων της Virgin Voyages η εθελοντική ομάδα της Μυκόνου με επικεφαλής την Κατερίνα Τοπούζογλου απομάκρυνε από την ακτή της Φτελιάς 94kg απορριμμάτων. Τα πλαστικά μια χρήσης, όπως μπουκάλια νερού, πλαστικά ποτήρια και σακούλες ήρθαν πρώτα στην κατάταξη με μεγάλη διαφορά και πάλι. Οι εθελοντές μεταξύ άλλων συνέλεξαν δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό, σωλήνες, παπούτσια και μαξιλάρια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Μυκόνου για την συμμετοχή εκπροσώπων τους στην δράση, τον δήμο Μυκόνου για την αποκομιδή των απορριμμάτων και όλους τους εθελοντές μας για την στήριξή τους στο έργο της All For Blue.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.