ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καρατζάς: Δεύτερη οικογένεια μου ο ΑΟ Μυκόνου

Καρατζάς: Δεύτερη οικογένεια μου ο ΑΟ Μυκόνου
Ο ΑΟ Μυκόνου είναι ένας σύλλογος με ιστορία και η μέχρι τώρα πορεία του αποδεικνύει πως είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί

Ξεκίνησε την καριέρα του πριν από αρκετά χρόνια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, υπογράφοντας μάλιστα επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ενώ είχε τις προδιαγραφές να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, ο… χειρότερος τραυματισμός που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με τη ρήξη χιαστού, του… χτύπησε τρεις φορές την πόρτα.
Ο ίδιος πάλεψε σηκώθηκε όσες φορές έπεσε παρότι ο δύσκολος αυτός τραυματισμός του συνέβη στα 16, 22 και 24 του χρόνια.
Ο Γιάννης Καρατζάς πλέον πατάει γερά στα πόδια του και τα τελευταία χρόνια, έχει βρει την… ηρεμία του στον ΑΟ Μυκόνου. Ο έμπειρος στόπερ αποτελεί την ήρεμη δύναμη μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Μπαλλή, αφού πρόκειται για ένα δίδυμο που με όπλα την εμπειρία και την ικανότητα του, ανεβάζει το επίπεδο των ”κυανόλευκων”.

Με παρουσία σε Χαϊδάρι (Football League), Κόρινθο (Δ’ και Γ’ Εθνική) και Αίαντα Σαλαμίνας, ο Καρατζάς δείχνει ότι έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να αγωνιστεί όχι απλά στο τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων αλλά και σε ανώτερη κατηγορία. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο sportcyclades.gr όπου μίλησε για αρκετά ζητήματα. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε
-Συμπληρώνεις επτά χρόνια στον ΑΟ Μυκόνου. Πλέον το νησί έχει γίνει μια δεύτερη πατρίδα;
Σίγουρα το νησί έχει γίνει για εμένα μια δεύτερη πατρίδα και αυτο οφείλεται οχι τοσο στα χρόνια που ζω εδώ αλλα στους ανθρώπους του νησιου που με έχουν αγκαλιάσει και με έχουν κανει να αισθανθώ ετσι.
-Περίμενες το 2011 που ήρθες στο σύλλογο ότι η συνεργασία σας θα είχε επεκταθεί τόσο πολύ;
Πραγματικά ερχόμενος εδω δεν πίστευα ότι θα μείνω περισσότερο από έναν χρόνο ,όμως αυτό άλλαξε οταν διαπίστωσα το επαγγελματικό επιπεδο με το οποίο λειτουργεί η ομαδα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και με κράτησαν εδω.
-Πως κρίνεις την περσινή χρονιά;
Η περσινή χρονιά αδιαμφισβήτητα έκρυβε εκπλήξεις. Ενω πρωταρχικός στόχος ήταν μια καλή και αξιοπρεπής πορεία στη συνέχεια της σεζον ο πήχης ανέβηκε και αυτο που επιζητούσε η ομάδα ήταν η άνοδος. Για εμένα αυτό και μόνο την καθιστά επιτυχημένη.
-Θεωρείς ότι μπορούσατε να κατακτήσετε την άνοδο;
Εφόσον οδηγηθήκαμε στον τελικό θεωρώ πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε την άνοδο καθώς το αποτέλεσμα οπως όλοι είδαμε κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
-Τι έφταιξε και δεν το πετύχατε;
Δεν πιστεύω πως έφταιξε κάτι. Είχε γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία και προσπάθεια από μέρους μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε όμως έναν ικανό αντίπαλο και αυτό σε συνδυασμό με τον παράγοντα τύχη σίγουρα δεν μας ευνόησε .
Φέτος θεωρείς ότι θα είναι η χρονιά της ομάδας ώστε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;
Ο ΑΟ Μυκόνου είναι ένας σύλλογος με ιστορία και η μέχρι τώρα πορεία του αποδεικνύει πως είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί. Ο “κορμός”υπάρχει και με τις κατάλληλες κινήσεις ο στόχος της ανόδου θα μπορέσει να επιτευχθεί.
-Η νέα σεζόν θα σε βρει στον ΑΟ Μυκόνου;
Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν αποφασίζω αποκλειστικά εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι ευχή μου να κλείσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής σε αυτόν τον σύλλογο και πάντα να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ για να τον στηρίζω.

-Από τις ομάδες που έχεις συνεργαστεί. Ποια ήταν η καλύτερη χρονιά που έχεις πραγματοποιήσει και θυμάσαι ως ανάμνηση;
Κάθε συνεργασία ξεχωριστά έχει αφήσει πίσω της κάτι όμορφο ως ανάμνηση. Πέρα από αυτή με τον Α Ο Μυκόνου,ανάμεσα σε αλλες μου συνεργασίες η κατάκτηση του πρωταθλήματος Δ εθνικής με την Κόρινθο, σε ηλικία 20 ετών υπήρξε για έμενα σταθμός καθώς ήταν και η πρώτη εμπειρία κάποιας διάκρισης.
-Πλέον η σχέση σου με τους ανθρώπους της ομάδας, είναι κάτι περισσότερο από εκείνη που έχει ένας παίκτης με μια οποιαδήποτε διοίκηση;
Εφτά χρόνια μετά στο πλευρό αυτής της ομάδας μπορω να πω πως αισθάνομαι πως εχω βρει μια δεύτερη οικογενεια και πως οι σχέσεις κάθε άλλο παρά τυπικες είναι.
-Ποια είναι η καλύτερη σεζόν που έχεις πραγματοποιήσει στη Μύκονο;
Χωρίς δεύτερη σκέψη η άνοδος μας στις εθνικές κατηγορίες τη σεζόν 2012-2013, η πρώτη στην ιστορία του ΑΟ Μυκόνου.
-Σκέφτεσαι να παραμείνεις μόνιμα;
Μεταξύ άλλων είχα τη τύχη να δημιουργήσω μια όμορφη οικογένεια σε αυτό το νησί. Θεωρώ πως εδώ υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί. Επομένως ναι,σκοπεύουμε να μείνουμε εδώ μόνιμα τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών μας.
Είχες σκεφτεί ποτέ να αποχωρήσεις;
Δεν μου πέρασε στιγμη από το μυαλό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ομάδα.Οι συμπαίκτες μου είναι για εμενα αληθινοί φίλοι και το κλίμα ανάμεσα μας κατι παραπάνω από εξαιρετικό.
-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
Να δω τον ΑΟ Μυκόνου στις εθνικές κατηγορίες στο άμεσο μέλλον και να μπορέσω να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή την εξέλιξη.
-Αντέχει το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο τρεις ομάδες στην Γ’ Εθνική;
Θεωρώ πως ναι .Εχουμε όλοι διαπιστώσει τη σταθερή πορεία του Πανθηραϊκού στη Γ εθνική. Απο την αλλη η Θύελλα Καμαριου πιστεύω διαθέτει ένα… δεμένο σύνολο ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.
Ποια είναι η πρόταση σου στην Ένωση προκειμένου να γίνει μια βελτίωση στο ερχόμενο πρωτάθλημα;
Με τη δημιουργία 2 κατηγοριών, Α’ και Β’ Κυκλάδων το επίπεδο θα γίνει σαφώς περισσότερο ανταγωνιστικό στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο , όπως ήταν και πρόπερσι.
-Στις ερασιτεχνικές κατηγορίες πρέπει να αγωνίζονται μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ή θεωρείς ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος αυτός;
Θα έλεγα πως επιβάλλεται να αγωνίζονται νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές σε αυτό το επίπεδο. Αποκτούν εμπειρίες που τους βοηθούν στη μετέπειτα ποδοσφαιρική τους πορεία.
-Πως ήταν όσον αφορά την ποιότητα του το περσινό πρωτάθλημα;
Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά στο γενικό σύνολο κατά τη γνώμη μου το επίπεδο δεν ήταν καλό. Η δυναμική των ομάδων διέφερε αισθητά όπως φάνηκε στα σκορ και στο αποτελέσματα .
Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρόν στον τελικό. Εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε τα μέγιστα ώστε ο κόσμος που μας στηρίζει να μας ξαναδεί σε εθνικές κατηγορίες . Εύχομαι υγεία σε όλους.

πηγή sportscyclades.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.