ΤΟΠΙΚΑ

Καράμπουλας: «Δώσαμε χαρά στο νησί, η πίεση στον Πανιώνιο»

Καράμπουλας: «Δώσαμε χαρά στο νησί, η πίεση στον Πανιώνιο»

Η Μύκονος κέρδισε με 87-77 τον Πανιώνιο και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για την άνοδο στην Elite League. Ο φόργουορντ των νησιωτών, Βαγγέλης Καράμπουλας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Σίγουρα έχουμε καλούς παίκτες κι εμείς. Ο Πανιώνιος έχει πιο παιγμένους παίκτες απ’ ό,τι εμείς, ιδίως γι’ αυτού τους είδους το πρωτάθλημα και για ανόδους. Όχι ότι εμείς δεν έχουμε ποιότητα, αλλά έχουν κατέβει παιδιά απ’ την Α1 που δεν το ‘χουν ξανακάνει. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να το κάνουν βέβαια, απλά αναφέρθηκα στις περισσότερες εικόνες που έχουν οι παίκτες του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και χαιρόμαστε που τον νικήσαμε. Για το μόνο που χάρηκα εγώ προσωπικά ήταν για τη χαρά που δώσαμε στο νησί. Ωστόσο, δεν έχουμε κάνει τίποτα έως τώρα ακόμη».

Για το αν είχαν πίεση για τη νίκη: «Κατά τη γνώμη μου, η πίεση ήταν για να δώσουμε λίγο χαρά εδώ στο νησί που βλέπει κάποια πράγματα πρωτόγνωρα. Σίγουρα ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ της σειράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα «πολεμήσουμε» όσο μπορούμε. Υπήρχε μια πίεση, γιατί η ομάδα έχει κι ένα μεγάλο μπάτζετ και κανείς δε θα ήθελε να έχει μια αποτυχημένη χρονιά. Για ‘μένα προσωπικά, θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε την άνοδο».

Για την εμφάνιση των Τζόρτζεβιτς και Διαμαντάκου στον αγώνα: «Ο Τζόρτζεβιτς ήρθε μέσα στη χρονιά και χρειαζόταν σίγουρα χρόνο προσαρμογής, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Στα τελευταία παιχνίδια και με τον Αίολο Αγυιάς και με τη Νάξο στην έδρα μας έπαιξε πολύ καλά. Ο Διαμαντάκος δεν είχε βρει τα «πατήματά» του, αλλά ερχόταν κι από τραυματισμό, ωστόσο έχει δείξει κι αυτός τι μπορεί να κάνει. Είναι ένα παιδί που δε χρειάζεται συστάσεις. Ελπίζουμε να μπορέσουμε και οι άλλοι να φανούμε αντάξιοι των δύο στα επόμενα παιχνίδια και να καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο».

Για το 2ο παιχνίδι της σειράς (29/04): «Σίγουρα ο Πανιώνιος θα είναι πολύ ανώτερος απ’ ό,τι στο 1οπαιχνίδι. Παίζει στην έδρα του, θα ‘χει τη βοήθεια του κόσμου του, αλλά σίγουρα θα έχει και την πίεση, γιατί μια ήττα σημαίνει ότι δε θ’ ανέβουν. Είναι θετικό γι’ αυτούς ότι είναι πολύ καλή ομάδα, θα παίξουν καλύτερα και θα ‘χουν τον κόσμο τους, αλλά απ’ την άλλη είναι και η πίεση. Βέβαια υπάρχουν παιδιά με προσωπικότητες που έχουν ξαναπαίξει τέτοια παιχνίδια, δε θα “μασήσουν”. Το ξέρουμε αυτό και όποιος από ‘μας πιστεύει ότι θα πάμε εκεί και επειδή θα έχουν πίεση θα περάσουμε “αέρα”, δεν ξέρει το άθλημα».

Για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της Μυκόνου φέτος: «Η ομάδα της Μυκόνου ουσιαστικά είναι μια καινούργια ομάδα. Σίγουρα ήθελε το χρόνο της, σίγουρα δεν παίξαμε καλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχαμε και τους τραυματισμούς μας βέβαια, όπως όλες οι ομάδες και αυτό μάς οδήγησε σε κάποια παιχνίδια ακόμη και με ομάδες χαμηλότερης βαθμολογικής θέσης να μην τις νικήσουμε εύκολα. Αυτό μέσα απ’ την προπόνηση και την προσωπικότητα των παιδιών το ξεπεράσαμε».

Για τη δουλειά που γίνεται στη Μύκονο: «Οι ακαδημίες ξαφνικά έχουν 300 παιδιά. Αυτό που γίνεται εδώ και 2 χρόνια με το μπάσκετ είναι μια πραγματικά πολύ ωραία κατάσταση και το ‘χει αγαπήσει ο κόσμος. Το σημαντικό δεν είναι αν θ’ ανέβει η Μύκονος στην Elite League, γιατί αν δεν το κάνει φέτος θα το κάνει του χρόνου ή σε 2 χρόνια. Αυτό που γίνεται με τα παιδιά αυτά τα 2 χρόνια είναι απίστευτο και είναι μεγάλο κέρδος για όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Οι άνθρωποι εδώ έχουν όραμα και είναι στο ξεκίνημα. Τους αρέσει και υπάρχει η ανταπόκριση του κόσμου, που είναι και το πιο βασικό για τους ίδιους».
πηγη basketa.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.