ΤΟΠΙΚΑ

«Κάποιοι προσπαθούν με σκιαμαχίες να δημιουργήσουν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας στο νησί»

«Κάποιοι προσπαθούν με σκιαμαχίες να δημιουργήσουν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας στο νησί»
Για τις αρνητικές αναφορές στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου τοποθετήθηκε η πρόεδρος Ντίνα Σαμψούνη

Στις συνεχόμενες αρνητικές αναφορές για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου από μερίδα μέσων ενημέρωσης απάντησε η πρόεδρος Ντίνα Σαμψούνη:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, κραυγές και «αφιερώματα» σε τηλεοπτικές εκπομπές αναφορικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, διευκρινίζουμε ότι το ιατρικό προσωπικό του ΚΥ, αποτελείται από τρεις παθολόγους, έναν παιδοχειρουργό, έναν καρδιολόγο, ένα γενικό χειρουργό, έναν μικροβιολόγο, έναν ακτινολόγο, έναν οδοντίατρο και 10 αγροτικούς γιατρούς. Επιπρόσθετα, μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή, έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα, όπως κάθε χρόνο, η μετακίνηση ενός Γενικού Ιατρού και ενός ορθοπεδικού, αφού αυτός που υπηρετούσε στο ΚΥ, μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στη δημόσια υγεία, αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα. Μια επισήμανση εδώ. Υπάρχουν τα πρωτόκολλα της ΠΦΥ που καθορίζουν τις «κρίσιμες» ειδικότητες.

Σχετικά με την λειτουργία των εργαστηρίων, προφανώς και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Επισημαίνουμε εδώ ότι το ΚΥ Μυκόνου, είναι το μοναδικό ΚΥ στην Ελλάδα στο οποίο που λειτουργεί αξονικός τομογράφος, ο οποίος μάλιστα εξυπηρετεί και ασθενείς από γύρω νησιά.
Γνωστό τοις πάση αποτελεί το γεγονός ότι ΟΛΑ τα πολύ σοβαρά περιστατικά, που συμβαίνουν στο νησί, όσες ιδιωτικές ασφαλίσεις να κατέχουν, καταλήγουν στο ΚΥ.
Ανάξιο σχολιασμού περί της ανυπαρξίας τηλεφωνητή.
Το δε ύψιστης σημασίας ζήτημα των ασθενοφόρων, ανήκει στο ΕΚΑΒ που η λειτουργία και η διοίκησή του , είναι παντελώς ανεξάρτητη από το Κ.Υ.

Το ενδιαφέρον για τον τόπο στα λόγια είναι εύκολος, το ενδιαφέρον της ευθύνης και της πράξης, όμως, μετριέται με αποτελέσματα και ειδικότερα επί του προκειμένου με ανθρώπινες ζωές. Έτσι, για άλλη μια φορά, κάποιοι προσπαθούν με σκιαμαχίες να δημιουργήσουν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας απαξιώνοντας τον αγώνα, την προσφορά και την προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Χρειάζεται λίγος σεβασμός από τους «ιεροκήρυκες» των media.

Αναμφίβολα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χρειάζεται αλλαγές, με σκοπό την επαναθεμελίωσή της.

Η Υγεία είναι ο δείκτης εξανθρωπισμού και πολιτισμού για την κάθε κοινωνία. Αυτός μας υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε απέναντι στο νησί και στους ανθρώπους του.

Προσηλωμένοι πάντα στην μεγάλη εικόνα της δημόσιας υγείας θα συνεχίσουμε παρά τις γενικές και ειδικές δύσκολες συνθήκες, προβλήματα και δυσκολίες, χωρίς ταλαντεύσεις και ιδεοληψίες, ενωμένοι και κρατώντας την πάντα μακριά από μικροπολιτικές και εργαλειοποιήσεις όπως κάνουμε εδώ και χρόνια.

Oi επιμελητές ιατροί, παραιατρικό, διοικητικό προσωπικό και η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΚΥ Μυκόνου»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.