ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, τι ισχύει.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, τι ισχύει.

Παρά τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου, κανονικά εκτελούνται τα περισσότερα δρομολόγια πλοίων.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά προς τις Κυκλάδες αναχώρησαν κανονικά το πρωί της Δευτέρας,  ενώ κανονικά εκτελούνται και τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Αντίθετα, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται δρομολόγια.

Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για την ώρα, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την ΚΥΑ για τον περιορισμό στις μετακινήσεις, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις 21 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, απαγορεύονται οι μετακινήσεις με πλοία και ιδιωτικά σκάφη, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, οι οποίο θα πρέπει να πιστοποιούν τον έκτακτο λόγο μετακίνησής τους σε περίπτωση που επιθυμούν να ταξιδέψουν. Εφόσον δε συντρέχουν έκτακτοι λόγοι (υγεία, εργασία), ούτε οι νησιώτες έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται άσκοπα, λόγω της γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις και για όσους θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούν για εργασιακούς λόγους.

Επίσης, οι περιορισμοί δεν ισχύουν για όσους εργάζονται για την τροφοδοσία των νησιών.

Ενδεχομένως, τις επόμενες ώρες να υπάρξουν νεότερες διευκρινήσεις ως προς τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων. Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα υπάρξει μείωση των δρομολογίων των πλοίων, η οποία θα ανακοινωθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.