ΤΟΠΙΚΑ

Κανείς από τους επιβάτες του MSC Opera δεν έχει συμπτώματα γρίπης

Κανείς από τους επιβάτες του MSC Opera δεν έχει συμπτώματα γρίπης

Επειδή η κινδυνολογία εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τον κορωνοϊό, ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι κανένας από τους επιβάτες ή μέλη του πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου MSC Opera δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης, ότι το πλοίο δεν βρίσκεται σε καραντίνα και ότι συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα, έδωσε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Ο επιβάτης που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, είχε αποβιβαστεί από τις 28 Φεβρουαρίου στη Γένοβα – δηλαδή μέρες πριν το κρουαζιερόπλοιο καταπλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου. Το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι μετά από έγκριση των ελληνικών υγειονομικών αρχών, που εξέτασαν το πλήρες ιατρικό ιστορικό του.
Κατά συνέπεια, οι φημολογία ότι το κρουαζιερόπλοιο που την περασμένη Τρίτη είχε καταπλεύσει στη Ρόδο, βρίσκεται σε καραντίνα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 ως τις 28 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου. Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αποβίβαση του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίου, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του Αυστριακού επιβάτη. Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης».

Σε σχετική ανακοίνωσή του και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επεσήμαινε ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.