ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι κινδύνου στη Μύκονο, πέντε κρούσματα σήμερα

Καμπανάκι κινδύνου στη Μύκονο, πέντε κρούσματα σήμερα
Αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων μετά τα νέα κρούσματα σήμερα που ανέρχονται σε πέντε

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει από το απόγευμα στη Μύκονο καθώς οι ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφει νέα πέντε κρούσματα στο νησί .

Ο  αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στη Μύκονο δείγμα οτι προφανώς οι γιορτές έπαιξαν το ρόλο τους με αποτέλεσμα  τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ να αναφέρουν άλλα πέντε κρούσματα σήμερα.

Τα  καταγεγραμμένα  κρούσματα σημειώνονται στα ιδιωτικά ιατρεία και παρά την διενέργεια των ομαδικών τεστ που πραγματοποιούνται δεν έχει καταγράφει από τα επίσημα στοιχεία και είναι φυσικό να έχει προκληθεί μεγάλη  ανησυχία τις τελευταίες ώρες.

 

Σήμερα  (13/1) ανακοινώθηκαν 671 κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ στη Μύκονο καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα.

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω 1000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 53534  θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.